Instagram και ανήλικοι: Νέα εργαλεία για την ασφάλειά τους

Instagram και ανήλικοι: Νέα εργαλεία για την ασφάλειά τους

Το Instagram εισάγει νέες δυνατότητες προς όφελος της ανά δευτερόλεπτο αγοράς της γενιάς των ανηλίκων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του σεξουαλικού εκβιασμού.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει νέα εργαλεία για την αμύνα κατά του σεξουαλικού εκβιασμού, ιδίως αφού πολλά θύματα είναι ανήλικα παιδιά. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα εφαρμόσει διάφορα μέτρα για την προστασία των χρηστών της.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η αυτόματη απόκρυψη γυμνών φωτογραφιών στα προσωπικά μηνύματα για χρήστες κάτω των 18 ετών. Η προστασία γυμνού χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση τέτοιου περιεχομένου και παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα ελέγχου.

Τρόπος προστασίας

Όταν εντοπίζει αυτές τις εικόνες, ο χρήστης θα κατευθύνεται προς ιστοσελίδες με συμβουλές ασφαλείας. Επιπλέον, το Instagram θα αναπτύξει μέτρα για την ανίχνευση δυνητικών εκβιαστών και την δυσκόλευση της αλληλεπίδρασής τους με άλλους.

Η πλατφόρμα θα συμμετέχει στην πρωτοβουλία Lantern, μοιράζοντας πληροφορίες για την εξάλειψη του σεξουαλικού εκβιασμού και την προστασία των παιδιών από αυτόν με άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ