Ιαπωνία: Αντίδραση Σεισμού – Άνθρωποι Αναζητούν Καταφύγιο Κάτω από Τραπέζια

Ιαπωνία: Αντίδραση Σεισμού – Άνθρωποι Αναζητούν Καταφύγιο Κάτω από Τραπέζια

Κατεστραμμένες στέγες και ξύλινα δοκάρια από σπίτια που κατέρρευσαν διασκορπίζονται στην πόλη Wajima στο νομό Ishikawa τη Δευτέρα μετά τον ισχυρό σεισμό 7,5 βαθμών που έπληξε τη δυτική Ιαπωνία. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:10 μ.μ. τοπική ώρα περίπου 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Anamizu στο νομό Ishikawa, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξαν αρκετές προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε διάφορες περιοχές. Οι πόλεις Wajima και Togiya βρέθηκαν στο επίκεντρο, χωρίς να αποφευχθεί η καταστροφή στον τομέα των συγκοινωνιών. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο σε υψηλότερες περιοχές.

Ταυτόχρονα, κυκλοφόρησαν βίντεο στα social media με ολόκληρα σπίτια που καταστρέφονταν. Άνθρωποι σε ένα bowling βίντεο έτρεχαν να κρυφτούν κάτω από τραπέζια για προστασία από τον σεισμό. Η κυκλοφορία παραλυτήθηκε σε πολλές περιοχές, με καθυστερήσεις στα δρομολόγια οχημάτων. Οσονα αφορά στους ταξιδιώτες, πολλοί έτρεχαν να κρυφτούν στον σιδηροδρομικό σταθμό Ishikawa, ενώ οι τρομακτικοί ήχοι αντηχούσαν στις εγκαταστάσεις.

Τεράστιες ρωγμές

Σημειώθηκαν τεράστιες ρωγμές σε τμήματα του δρόμου στην Ισικάου. Αυτό οδήγησε στην αδυναμία ορισμένων γιατρών να μετακινηθούν στη δουλειά τους για την περίθαλψη των τραυματισμένων λόγω καταστροφών στο οδόστρωμα. Σειρήνες ακούγονταν καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν στην πόλη Wajima, με τον καπνό να υψώνεται πάνω από δέντρα και ψήλα κτίρια.

Μείωση Προειδοποίησης για Τσουνάμι

Οι ιαπωνικές αρχές μείωσαν το επίπεδο προειδοποίησης για “μεγάλο τσουνάμι” στην περιοχή Νότο της νομαρχίας Ισικάουα μετά τον ισχυρό σεισμό. Η προειδοποίηση από το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό στη Χαβάη αναφέρθηκε ότι η απειλή για τσουνάμι έχει σε μεγάλο βαθμό αποκλειστεί. Αρχικά, οι προειδοποιήσεις ανέφεραν για τσουνάμι ύψους έως 5 μέτρα.

Πιθανά προβλήματα σε Πυρηνικούς Αντιδραστήρες

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας αναφέρει ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί προβλήματα στη λειτουργία πυρηνικών σταθμών κατά μήκος της Θάλασσας της Ιαπωνίας, περιλαμβανομένων πέντε ενεργών αντιδραστήρων στις μονάδες της Kansai Electric Power στο Όχι και στην Τακαχάμα στη νομαρχία Φουκούι. Οι αρχές είχαν απευθύνει ενημερωτικές συστάσεις προς τους κατοίκους για εκκένωση των περιοχών τους.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας διέψευσε αναφορές σχετικά με εκκένωση της περιοχής Σαχαλίνι και ανάκληση των κατοίκων από το Βλαδιβοστόκ και το Ναχόντκα σε ξενοδοχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ