Η Πραγματικότητα των Φθηνών Πλαστικών Επεμβάσεων στην Τουρκία

Η Πραγματικότητα των Φθηνών Πλαστικών Επεμβάσεων στην Τουρκία

Πολλοί άνθρωποι φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις προκειμένου να επιτύχουν την “τέλεια εμφάνιση”, συχνά με καταστροφικά αποτελέσματα. Η αισθητική χειρουργική, που παλιότερα ήταν προνόμιο των πλουσίων, έχει γίνει όλο και πιο προσιτή στο εξωτερικό και ειδικά στην Τουρκία. Οι φθηνές τιμές των επεμβάσεων είναι ένας από τους λόγους που προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους, αλλά οι κρυφοί κίνδυνοι είναι αρκετοί.

Αυξημένος αριθμός πλαστικών επεμβάσεων στο εξωτερικό

Ο αριθμός των Βρετανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πλαστικές επεμβάσεις σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε 4 χρόνια, κάτι που αναδεικνύει την αύξηση της δημοτικότητας αυτής της πρακτικής. Η Τουρκία έχει γίνει μια Μέκκα για τις προσιτές αισθητικές επεμβάσεις, καθώς προσφέρει χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με την Ευρώπη. Παρά την ρύθμιση των επαγγελματιών από το τουρκικό υπουργείο Υγείας, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ασθενείς έφυγαν από το νοσοκομείο με “βελτιώσεις” που δεν ζήτησαν ή με προβλήματα και επιπλοκές από αποτυχημένες επεμβάσεις.

Κρυφοί κίνδυνοι των πλαστικών επεμβάσεων στην Τουρκία

Πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζουν επιπλοκές μετά από πλαστικές επεμβάσεις στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών. Οι επαγγελματίες υγείας έχουν προσελκύσει ασθενείς με fancy διαφημίσεις και προσφορές, με αποτέλεσμα ορισμένοι να επιστρέφουν στην πατρίδα τους με σοβαρά τραύματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ατυχών θανάτων μετά από επεμβάσεις. Το NHS προειδοποιεί ότι κάθε χειρουργική επέμβαση έχει τους κινδύνους της, με αυξημένο κίνδυνο θρόμβου αίματος σε ασθενείς που ταξιδεύουν μετά από μεγάλες επεμβάσεις.

Τα προειδοποιητικά σήματα

Στατιστικά στοιχεία από το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι περισσότερα από 25 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέθαναν μετά από ιατρικές επεμβάσεις στην Τουρκία από το 2019, με το NHS να αναγκάζεται να χρεώνεται για τα έξοδα της νοσοκομειακής περίθαλψης ασθενών που επέστρεψαν από την Τουρκία με προβλήματα που κυμαίνονται από πληγές που στάζουν ως επικίνδυνες παθήσεις. Τα προβλήματα αυτά οδήγησαν σε αύξηση της νοσηλείας από ιατρικές επεμβάσεις στο εξωτερικό κατά 94% μέσα σε τρία χρόνια, με τις επεμβάσεις στην Τουρκία να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από τα τρία τέταρτα αυτών.

Το Παράδειγμα της Κλόε Ρόουζ

Πολλά περιστατικά ασθενών, όπως αυτά της Κλόε Ρόουζ, έχουν αναδείξει τους κινδύνους των πλαστικών επεμβάσεων στην Τουρκία. Η διορθωτική χειρουργική των αποτυχημένων επεμβάσεων στο NHS αυξήθηκε και κατά 35% το 2022, με τις περισσότερες περιπτώσεις να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση. Πολλές από αυτές τις παθογένειες καταγράφηκαν μετά από πλαστικές επεμβάσεις στην Τουρκία και προειδοποιούν το κοινό για τους κινδύνους αυτής της πρακτικής.

H Κλόε Ρόουζ πήγε στην Τουρκία για επέμβαση ανόρθωσης στήθους

Η περίπτωση της Κλόε Ρόουζ αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν τους κινδύνους των φθηνών πλαστικών επεμβάσεων στην Τουρκία. Η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων αισθητικής αμέλειας στο εξωτερικό απαιτεί μεγαλύτερη επίβλεψη και ευαισθητοποίηση ώστε να προστατεύονται οι ασθενείς και να αποφεύγονται τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Μια νεαρή γυναίκα από το Νόρθαμπτον, που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στην Τουρκία για να χάσει 2.500 λίρες, παρουσίασε επιπλοκές και πέθανε στις 13 Ιανουαρίου. Η οικογένειά της αντιμετωπίζει την τραγωδία της μετά από άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, όπως η περίπτωση της Σόφι Χαντ, η οποία πέθανε μετά από επέμβαση στην Τουρκία για λιποαναρρόφηση και κοιλιοπλαστική τον Μάρτιο του 2022.

Η ανάρρωση μετά τη χειρουργική επέμβαση ήταν δυσκολη και η υγεία της δεν βελτιωνόταν. Ο γιατρός που την χειρούργησε αρνήθηκε ότι η επέμβαση είχε οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατό της. Ωστόσο, οι αρχές της Τουρκίας ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση.

Υπήρξαν ανησυχίες ότι αρκετοί ασθενείς δεν είχαν λάβει επαρκείς πληροφορίες πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό για παρόμοιες επεμβάσεις. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα και τις συνθήκες των ιατρικών εγκαταστάσεων στην Τουρκία.

Τέλος, υπάρχουν αναφορές για περιπτώσεις αλλαντίασης που συνδέονται με θεραπείες απώλειας βάρους σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Τουρκία. Αντίστοιχα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία.

Στις άμεσες ανάγκες είναι η προστασία των απαίσιων αποτελεσμάτων από ιατρικές επεμβάσεις στην Τουρκία. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις από τις αρχές υγείας.

Επιπλέον, πρέπει να αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ασθενείς από το εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ