Η οργάνωση PKK πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Η οργάνωση PKK πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Την Κυριακή το πρωί, σημειώθηκε μια τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. Η οργάνωση PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και δήλωσε πως πρόκειται για μια πράξη θυσίας εκ μέρους της ομάδας της, που συνδέεται με την κουρδική οργάνωση Ταξιαρχία των Αθανάτων. Να σημειωθεί πως και η Τουρκία και πολλές χώρες της Δύσης έχουν χαρακτηρίσει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση.

Στην επίθεση, ένας από τους δράστες εξουδετερώθηκε, ενώ ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε μαζί του. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση, ενώ από το Reuters μεταδόθηκαν εικόνες με στρατιώτες, ασθενοφόρα, οχήματα της πυροσβεστικής και ένα τεθωρακισμένο όχημα που είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Άγκυρας και είχαν κλείσει πολλούς δρόμους στην περιοχή του κοινοβουλίου και του υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την επίθεση, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς τους. “Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους”, δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ