Η Νότια Αφρική προσφεύγει κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Η Νότια Αφρική προσφεύγει κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αντιδρά με αντίστοιχη ένταση. Υποστηρίζει ότι η καταγγελία της Νότιας Αφρικής είναι αβάσιμη συκοφαντία και απορρίπτει κάθε νομική αξίαπου πιθανώς να έχει. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ωστόσο, δεν διαθέτει μέσα εκτέλεσης αποφάσεων. Προβλέπει ανακάλυψη διαφωνιών μεταξύ κρατών. Οι αποφάσεις του, όμως, δεν επικυρώνονται τελικά. Ο νόμος διέπει τον πόλεμο. απαντά

Η Νότια Αφρική έχει καταθέσει μήνυση κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ παραβιάζει τη Σύμβαση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας με τις επιθέσεις του εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι το δικαστήριο που επιλύει τις διαμάχες μεταξύ των κρατών. Οι αποφάσεις του δεν επιδέχονται έφεσης, ούτε όμως μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή τους. Η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για πράξεις γενοκτονίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

gaza1

 

Η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για πράξεις γενοκτονίας

Η Νότια Αφρική κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση της Σύμβασης για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας με τις επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας. Για το Ισραήλ, όμως, η καταγγελία αυτή δεν έχει νομική αξία και χαρακτηρίζεται ως αβάσιμη συκοφαντία του αίματος. Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, ωστόσο, δεν επιδέχονται έφεση και δεν μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή τους. Η Νότια Αφρική καταγγέλλει το Ισραήλ για πράξεις γενοκτονίας εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

gaza2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ