Η Ισραηλινή Κατάρ εξαγγέλουν παράταση της εκεχειρίας κατά δύο ημέρες

Η Ισραηλινή Κατάρ εξαγγέλουν παράταση της εκεχειρίας κατά δύο ημέρες

Εκεχειρία στο Ισραήλ: Έντεκα άτομα θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο κατάλογος των ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα έχει τελικοποιηθεί, περιλαμβάνοντας και μητέρες. Μετά από ατέλειωτες διαπραγματεύσεις, το Ισραήλ ανακοίνωσε την οριστική λίστα των απελευθερούμενων ομήρων από τη Χαμάς απόψε.

Η απελευθέρωση είχε καθυστερήσει όταν ο αρχικός κατάλογος, που περιλάμβανε αρκετά παιδιά, μητέρες, και ηλικιωμένους, αλλάχτηκε για να εξαιρεθούν οι μητέρες. Ο τελικός κατάλογος διαβάζεται να περιλαμβάνει δύο μητέρες και εννέα παιδιά. Δεν έχει γίνει σαφές εάν περιλαμβάνονται και ηλικιωμένοι.

Η εκεχειρία στη Γάζα παρατάθηκε για δύο ημέρες -Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed al Ansari, ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας. Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς συμφώνησαν να παρατείνουν την εκεχειρία στη Γάζα για δύο ακόμη ημέρες, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος. Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν λεπτομέρειες. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Χαμάς.

Το Ισραήλ μένει το μοναδικό μέρος που δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την παράταση – η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση 20 ομήρων ακόμη από τη Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ