Η Δανία ποινικοποιεί την καύση του Κορανίου

Η Δανία ποινικοποιεί την καύση του Κορανίου

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ της Δανίας και μουσουλμανικών χωρών, η δανική κυβέρνηση παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που καθιστά παράνομη την καύση αντιτύπων του Κορανίου σε δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η παράβαση αυτή θα μπορεί να τιμωρείται με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης, Πέτερ Χούμελγκααρντ, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης την καύση της Βίβλου ή της Τορά, καθώς και των θρησκευτικών συμβόλων όπως ο σταυρός. Επιπλέον, χαρακτήρισε το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου ως «θεμελιωδώς περιφρονητική πράξη» που βλάπτει τη Δανία. Το νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται στο άρθρο 12 του ποινικού κώδικα που αφορά την εθνική ασφάλεια.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διεξαχθεί αρκετές διαμαρτυρίες στη Δανία και τη Σουηδία, όπου οι συμμετέχοντες έχουν προχωρήσει σε κάψιμο, ποδοπάτημα ή σκίσιμο αντιτύπων του Κορανίου. Αυτές οι ενέργειες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και οργή από μουσουλμανικές χώρες, οι οποίες έχουν καλέσει τις δύο σκανδιναβικές χώρες να σταματήσουν αυτές τις πράξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ