Η ασύλληπτη ιστορία του γιου του συνιδρυτή της Χαμάς

Η ασύλληπτη ιστορία του γιου του συνιδρυτή της Χαμάς

Η περίπτωση του Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ είναι η απάντηση στην ερώτηση τι είναι η Χαμάς, αλλά και η επιβεβαίωση ότι αποτελεί τη “θανατηφόρα κατάρα των Παλαιστινίων”, όπως έγραψε πρόσφατα ο αρθρογράφος των New York Times, Τόμας Φρίντμαν.

“Γεννήθηκα στην καρδιά της ηγεσίας της Χαμάς…”

Ο 45χρονος Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ υπήρξε για μια δεκαετία (1997-2007) ένας από τους βασικούς πληροφοριοδότες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Shin Bet για την Χαμάς. Γεννημένος στη Ραμάλλα, στη Δυτική Όχθη, είναι ο γιος του συνιδρυτή της Χαμάς, σεΐχη Χασάν Γιουσέφ.

Ο πατέρας του, Χασάν Γιουσέφ, παραμένει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε ισραηλινές φυλακές. Πρόσφατα συνελήφθηκε ξανά στο πλαίσιο έρευνας για την επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

<img src="https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/c1/c139259d528641b1938a7076b9ecb935.jpg?v=1&maxwidth=650&" alt='"Πράσινος Πρίγκιπας": Η απίστευτη ιστορία του γιου συνιδρυτή της Χαμάς – Τους "πρόδωσε" και έγινε κατάσκοπος του Ισραήλ‘>

Συνέντευξη στο FOX για τις βάρβαρες πράξεις της Χαμάς

Την ίδια ημέρα, ο Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ, ή όπως είναι πλέον γνωστός, ο “Πράσινος Πρίγκιπας” (ο κωδικός του όταν συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ), έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή “FOX & Friends” του αμερικανικού δικτύου FOX News, αποκαλύπτοντας την πραγματική φύση της Χαμάς. Ο ίδιος έχει αποτραπεί πλέον από την οικογένειά του, έχει αποδεχθεί το χριστιανισμό και έχει συνεργαστεί στενά με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις βαρβαρότητες που διαπράττει η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση.

Σε αυτή τη συνέντευξη, εξήγησε γιατί αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη ζωή τρόμου και να ζητήσει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Γεννήθηκα στην καρδιά της ηγεσίας της Χαμάς… και τους ξέρω πολύ καλά. Δεν νοιάζονται για τον παλαιστινιακό λαό. Δεν νοιάζονται για τις ανθρώπινες ζωές”, δήλωσε ο Γιουσέφ στον δημοσιογράφο Μπράιαν Κιλμέιντ.

Ο Πράσινος Πρίγκιπας περιέγραψε τη βαρβαρότητα της Χαμάς που είδε από πρώτο χέρι το 1996, όταν πέρασε περίπου έναν χρόνο στη φυλακή Μεγκίντο στο βόρειο Ισραήλ. “Τότε σκότωσαν τόσο πολλούς Παλαιστίνιους και ήταν τότε που αποφάσισα ότι δεν μπορώ να είμαι μέρος αυτής της κίνησης”, είπε.

Όταν του προτάθηκε να συνεργαστεί με τις ισραηλινές υπηρεσίες, δέχτηκε την πρόταση. Από την αποφυλάκισή του το 1997, κατάφερε να αποτρέψει πολλές αυτοκτονικές επιθέσεις της Χαμάς και να αποκαλύψει πληροφορίες για την οργάνωση. Η προσφορά του στο Ισραήλ έχει αποτρέψει πολλές απόπειρες τρομοκρατίας.

Πράσινος Πρίγκιπας: Ο γιος του συνιδρυτή της Χαμάς

Η αφιέρωση της ζωής του στην αποκάλυψη της Χαμάς

Το 2005, ο Πράσινος Πρίγκιπας αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην αποκάλυψη της Χαμάς και στην αντίσταση ενάντια σε αυτήν. Αποχώρησε από τη Δυτική Όχθη το 2007 και εγκαταστάθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από πολλές δυσκολίες, το 2010, το αμερικανικό δικαστήριο του αναγνώρισε το δικαίωμα να ζει στη χώρα αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ