Φόνος Γυναίκας στη Βρετανία: 40χρονος σκοτώνει με μαχαίρι τη σύζυγό του, έπειτα από ζήλια

Φόνος Γυναίκας στη Βρετανία: 40χρονος σκοτώνει με μαχαίρι τη σύζυγό του, έπειτα από ζήλια

Ένας άνδρας που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του αφού τον εγκατέλειψε καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ένα ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που την απαγάγει πριν την σκοτώσει έχει σοκάρει τη Βρετανία. Ο 40χρονος Pawel Chmielecki μαχαίρωσε 32 φορές την 31χρονη Marta Chmielecka στο Νορθάμπτονσαϊρ τον Οκτώβριο του 2021. Ο δικαστής δήλωσε ότι πρόκειται για μια “συνεχή και άγρια επίθεση που προήλθε από θυμό και ζήλια “. Ο Chmielecki θα περάσει τουλάχιστον 18 χρόνια και 4 μήνες πίσω από τα κάγκελα. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος για τον φόνο πέρυσι.

Ο Chmielecki κατέγραψε τη στιγμή που “αγκαλιάζει” την εν διαστάσει σύζυγό του στο δρόμο πριν την πάει στο διαμέρισμά του, όπου την μαχαίρωσε 32 φορές και κράτησε το πτώμα της στο υπνοδωμάτιό του. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από την οικογένειά της, αφού έλαβε ύποπτα μηνύματα που έδειχναν ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Chmielecki στις 19 Οκτωβρίου 2021.

«Ο δολοφόνος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους»

Βρήκαν το πτώμα της σε μια κρεβατοκάμαρα και τον Chmielecki ξαπλωμένο δίπλα στο σώμα της Marta, να αιμορραγεί βαριά από έως και εννέα αυτοτραυματισμούς με μαχαίρι στο λαιμό του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τα τραύματά του, προτού του απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία του Νορθάμπτονσαϊρ δείχνει τον Chmielecki να φεύγει από το σπίτι και να συναντά τη σύζυγό του, ενώ ακολούθησε ένταση μεταξύ τους. Το υλικό δείχνει επίσης τον δολοφόνο να επισκέπτεται ένα κατάστημα για να αγοράσει μπύρες, δύο ημέρες μετά τη δολοφονία.

Ο δικαστής δήλωσε: «Ο δολοφόνος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους: Είναι σαφές από τα αποδεικτικά στοιχεία ότι η Marta φοβόταν και φοβόταν ότι θα την σκοτώσεις». «Εκείνες οι τελευταίες στιγμές της ζωής της θα ήταν εντελώς τρομακτικές, καθώς την μαχαίρωσες επανειλημμένα στο λαιμό». «Αποδέχεσαι ότι σκόπευες να την σκοτώσεις και στη συνέχεια παρακολούθησες να πεθαίνει μέσα σε μια λίμνη από το δικό της αίμα». «Η μόνη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το έγκλημα της δολοφονίας είναι ισόβια κάθειρξη, και αυτή σε επιβάλλω», είπε ο δικαστής.

«Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει»

Η οικογένεια της Μάρτα άκουγε από τα θεωρεία των θεατών, καθώς ο δικαστής καταδίκαζε τον Chmielecki. Το δικαστήριο άκουσε ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Πολωνία και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, αλλά η σύζυγός του υπέστη ενδοοικογενειακή βία από τον άντρα της. Οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν ότι ήταν ένας «ζηλιάρης, χειριστικός άνδρας», ο οποίος επίσης παρακολουθούσε, απειλούσε και ήταν βίαιος απέναντι στην Marta μετά το τέλος της σχέσης τους. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι «είχε αρχίσει να απολαμβάνει ξανά τη ζωή» πριν ο πρώην σύζυγός της την επιτεθεί θανάσιμα. Η γυναίκα σχημάτισε σχέση με έναν συνάδελφο στην εργασία της, σύμφωνα με το BBC, αλλά ο Chmielecki αρνήθηκε να αποδεχτεί ότι ο γάμος του είχε τελειώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ