ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ

Εδώ και δύο εβδομάδες, η Ρωσία ενισχύει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή του Χαρκόβου – Η Νορβηγία κλείνει τα σύνορα για τους ρωσικούς τουρίστες

Πάνω από 10.980 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από την περιφέρεια του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία από τις 10 Μαΐου, που ξεκίνησε η ρωσική χερσαία επίθεση, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής. Η επίθεση κατέστρεψε πολιτικές υποδομές και τραυμάτισε τουλάχιστον πέντε άτομα. Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πολλά χωριά στο σύνορο, αναγκάζοντας το Κίεβο να στείλει ενίσχυση.

Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Βοβτσάνσκ, με την Ουκρανία να ανακοινώνει επιτυχίες ενάντια στη ρωσική επίθεση. Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πως αυτή είναι η πρώτη φάση μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο το Χαρκόβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Νορβηγία: Απαγόρευση εισόδου για ρωσικούς τουρίστες

Η Νορβηγία θα κλείσει τα σύνορά της από τις 29 Μαΐου για τους ρωσικούς τουρίστες ως απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Η απόφαση αυτή συμμορφώνεται με τη νορβηγική προσέγγιση στήριξης των συμμάχων της. Έχει σταματήσει σχεδόν πλήρως την χορήγηση τουριστικών βιζών στους ρώσους πολίτες από το 2022. Οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τους πολίτες που έχουν μακροχρόνια βίζα ή εργάζονται στη Νορβηγία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ