Έρντογάν και Όρμπαν υπέγραψαν 16 συμφωνίες με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα

Έρντογάν και Όρμπαν υπέγραψαν 16 συμφωνίες με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε 16 συμφωνίες και παραχώρησε κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, με αφορμή τον πόλεμο στη Γάζα. Στη συνέντευξη αυτή, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη για διεθνή αντίδραση στην επιτάχυνση της κατάστασης στη Γάζα και ανέφερε τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας γι’ αυτήν την αντιμετώπιση.

Αναφερόμενος στις σχέσεις τις Τουρκίας με την Ουγγαρία, ο Ερντογάν επισήμανε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τον Όρμπαν, με τον οποίο υπέγραψε μια κοινή πολιτική δήλωση. Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία επέτυχε αποτελέσματα με τη συμφωνία για το εμπόριο των σιτηρών στη διαμάχη Ουκρανίας-Ρωσίας, με την υποστήριξη της Ουγγαρίας. Επιπλέον, ανέφερε το αίτημα της Τουρκίας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Τέλος, τονίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Ερντογάν δώρισε ένα τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο στον Όρμπαν, ενώ ο Όρμπαν του ανταπέδωσε ένα άλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ