Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Η τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ και ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: Η τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ και ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

Μπροστά στην κάμερα της Cosmote TV, ο Μάκης Αγγελόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. Κάποια στιγμή, η συζήτηση πήγε στην τοξικότητα ανάμεσα στους ισχυρούς άνδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος αποκάλυψε πως είδε με τα μάτια του μια έντονη στιγμή ανάμεσα στους δύο ιδιοκτήτες, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα προβλήματα του χώρου.

Η κόντρα για τη διαιτησία και η «καρτελοποίηση»

Μίλησε ξεκάθαρα για το πώς η καρτελοποίηση έχει στραγγαλίσει τον υγιή ανταγωνισμό. Κατά τον πρόεδρο της ΑΕΚ, όλη η φασαρία γίνεται πλέον μόνο για τον έλεγχο της διαιτησίας, με μοναδικό σκοπό την κατάκτηση του τίτλου. «Εγώ είμαι με την ΑΕΚ και με ενοχλεί αυτή η τοξικότητα. Υπήρξα και μάρτυρας επεισοδίου μεταξύ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Η καρτελοποίηση οδήγησε στην εξόντωση του ανταγωνισμού και τώρα τρώγονται για το ποιος θα ελέγξει τη διαιτησία για να πάρει το πρωτάθλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η στάση της ΑΕΚ απέναντι στις «εθελόδουλες» ομάδες

Δεν έμεινε όμως μόνο στη διαπίστωση της κρίσης. Κατηγόρησε ανοιχτά πολλές ομάδες ότι λειτουργούν σαν «εθελόδουλοι», προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα από εγωκεντρικές λογικές του τύπου «όλα για μας». Αντιθέτως, η δική του γραμμή είναι να κοιτάζουν τη συνολική εικόνα του αθλήματος. «Δυστυχώς, έχουμε και μέσα στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες που είναι εθελόδουλοι. Βλέπουμε εγωκεντρική προσέγγιση, ”όλα για μας”, ενώ εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε το γενικό καλό», είπε κλείνοντας το θέμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ