Επίθεση του Ισραήλ στο Νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα

Επίθεση του Ισραήλ στο Νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την επιχείρησή του στο Νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα, όπου υποστηρίζει πως υπάρχει σημαντική στρατιωτική υποδομή της οργάνωσης Χαμάς. Αντιθέτως, η Χαμάς διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες. Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι εντόπισε πυρομαχικά και όπλα της οργάνωσης στο νοσοκομείο. Οι διεθνείς αντιδράσεις έχουν αυξηθεί και ο ΟΗΕ έχει ζητήσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων. Η κατάσταση στη Γάζα είναι ανησυχητική, με απότομη έλλειψη τροφίμων, νερού και ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιθέσεις και εκκλήσεις

Ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να επιτελεί επιχειρήσεις στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 2.300 άνθρωποι, όπως ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και εκτοπισμένοι. Η επιθετική στάση του Ισραήλ έχει προκαλέσει δικαιολογημένες ανησυχίες από την διεθνή κοινότητα, με τον ΟΗΕ να αιτείται παύσεις στις εχθροπραξίες και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων. Αντίστοιχα, άλλες χώρες έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις και έχουν καλέσει για την προστασία των αμάχων.

Ανθρωπιστική κατάσταση

Η επιβολή αποκλεισμού από το Ισραήλ στη Γάζα έχει επιφέρει σοβαρές ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ηλεκτρικό ρεύμα, με την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάνει ελάχιστα μέσω του περάσματος της Ράφα. Επιπλέον, λόγω έλλειψης καυσίμων, η παλαιστινιακή υπηρεσία τηλεπικοινωνιών Paltel έχει αναστείλει όλες τις υπηρεσίες της τηλεπικοινωνίας, γεγονός που απειλεί τη ζωή των αμάχων. Επιπλέον, έχουν απομακρυνθεί εκατοντάδες ανθρώπων από τη Γάζα προς την Αίγυπτο λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ