Επίθεση σε Ασθενοφόρο στη Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 60 τραυματίες, δείτε το βίντεο

Επίθεση σε Ασθενοφόρο στη Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 60 τραυματίες, δείτε το βίντεο

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επιδρομή που έπληξε ασθενοφόρα στην είσοδο του κυριότερου νοσοκομείου της Γάζας. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος της ήταν ένα οχήματα που χρησιμοποιήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Ανταποκριτής από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε ότι είδε πολλούς νεκρούς και τραυματίες κοντά σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο στην είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε τη βαθιά του σοκαρισμένος και τόνισε ότι οι ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να προστατεύονται πάντοτε.

Οι επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη στη Γάζα

Τα 16 από τα 35 νοσοκομεία της Γάζας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας είτε επειδή βομβαρδίστηκαν, είτε επειδή λείπουν καύσιμα για τις γεννήτριές τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Εκατοντάδες τραυματίες Παλαιστίνιοι μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο μέσω των συνόρων καθώς η Γάζα δέχεται συνεχόμενες επιθέσεις από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ισραηλινή επίθεση σε σχολείο στη Γάζα

Ένα ισραηλινό πλήγμα σε ένα σχολείο στο βόρειο τμήμα της Γάζας σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Το σχολείο είχε μετατραπεί σε προσωρινό καταυλισμό για εκτοπισμένους.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στόχος της είναι η εξάλειψη της Χαμάς μετά την επέμβαση των μαχητών της στη νότια Ισραήλ, η οποία προκάλεσε πολλές θανατικές περιπτώσεις και απαγωγές. Ο συνολικός αριθμός νεκρών από τις στρατιωτικές επιθέσεις του Ισραήλ υπερβαίνει τους 9.250 στην περιοχή της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού θύλακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ