Επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτών εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα

Επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτών εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) συνεχίζει τις συγκρούσεις με λειτουργούντες της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο IDF αναφέρει ότι προχωρά με τις χερσαίες επιχειρήσεις και αντιμετωπίζει οπλισμένους της Χαμάς εντός της Γάζας που πυροβολούν το στρατό. “Τρομοκράτες που πυροβόλησαν στρατιώτες σκοτώθηκαν, καθώς και τρομοκράτες που εντοπίστηκαν κοντά σε μια ακτογραμμή στη Λωρίδα της Γάζας,” δηλώνει.

Προηγουμένως, οι Izz ad-Din al-Qassam Brigades, ο στρατιωτικός κλάδος της Χαμάς, ανέφεραν συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ισχυρίζοντας ότι τοποθέτησαν ενέδρα για ισραηλινές δυνάμεις εκεί. Ο IDF δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τα οχήματα μάχης και άλλα οχήματά τους στη Γάζα, μαζί με επιδρομές από αέρος στο Μπέιτ Χανούν.

Πάνω από 8.000 νεκροί στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται σε 8.005, με 20.242 τραυματίες, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός περιλαμβάνει 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένους.

Παράλληλα, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δυτική Όχθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ