Έλληνας αντιμέτωπος με τον σεισμό στην Ταϊβάν: «Μοιραίες εντυπώσεις ανάμεσα στον πόλεμο»

Έλληνας αντιμέτωπος με τον σεισμό στην Ταϊβάν: «Μοιραίες εντυπώσεις ανάμεσα στον πόλεμο»

Ένας Έλληνας, Δημήτρης Μπέλμπας, βρέθηκε στην Ταϊβάν με τη γυναίκα του και την πεθερά του την ημέρα που ο μεγάλος σεισμός έπληξε τη χώρα, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο φαράγγι Ταρόκο.

Ο κ. Μπέλμπας μοιράστηκε τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε αφού βρέθηκε εγκλωβισμένος μαζί με άλλους 11 ανθρώπους στο φαράγγι. Όπως δήλωσε, ο σεισμός ήταν πολύ πιο έντονος από αυτόν που είχε ζήσει στην Αθήνα το 1981, με εκρήξεις από κατολισθήσεις, θόρυβο και σκόνη που κάλυπταν τα πάντα, δυσκολεύοντας την αναπνοή. «Ήταν μια εμπειρία ζωής», περιέγραψε.

mpelmpas 1

«Υποσχέθηκα στην οικογένεια ότι θα επέστρεφα για να τους βοηθήσω»

Αφού επιβεβαίωσε πως όλοι ήταν καλά, αναζήτησε άλλους εγκλωβισμένους πεζοπόρους και τους οδήγησε σε ασφαλές περιοχές. Με την ψυχραιμία του και την εκπαίδευσή του ως πρόσκοπος, καθοδήγησε τις οικογένειες προς ασφάλεια. Μετά από περίπου 8 ώρες, κατάφεραν να εντοπίσουν έξοδο από το φαράγγι.

Ανέβηκε σε 13 ο αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, ο αριθμός των θυμάτων από τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν έχει φτάσει τους 13, με άλλους 6 αγνοούμενους και πάνω από 1.100 τραυματίες. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ οι ομάδες διάσωσης επιχειρούν να παράσχουν βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ελικόπτερα μεταφέρουν κάτοικους που έχουν παγιδευτεί σε διάφορες περιοχές λόγω των κατολισθήσεων, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία Καταστροφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ