Εκκένωση Γάζας: Οι κάτοικοι φεύγουν με βαριά φορτωμένα αυτοκίνητα και με τα πόδια

Εκκένωση Γάζας: Οι κάτοικοι φεύγουν με βαριά φορτωμένα αυτοκίνητα και με τα πόδια

Οι άμαχοι κάτοικοι της Γάζας και της βόρειας περιοχής του θύλακα εκκενώνουν τις περιοχές τους, ακολουθώντας την προειδοποίηση από το Ισραήλ. Ένας ανταποκριτής του BBC μεταδίδει την εικόνα από τα γεγονότα στην Γουάντι Γάζα, την περιοχή που ζητάει η Ισραηλινή πλευρά να εκκενωθεί. “Εκατοντάδες αυτοκίνητα και ολόκληρες οικογένειες περνούν από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Γάζας”, αναφέρει. “Είδαμε επίσης εκατοντάδες φορτηγά, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα που φορτωμένα με υπάρχοντα, καθώς και οι άνθρωποι ταξιδεύουν με αγελάδες, καμήλες, πρόβατα και γαϊδούρια. Πολλές οικογένειες έχουν ήδη διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια”.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε σήμερα στην προθεσμία των 24 ωρών που έδωσε στα κατεχόμενα εδάφη της Γάζας για τη μετακίνηση προς τα νότια. Δεν απάντησε εάν η προθεσμία άλλαξε, αλλά ανέφερε: “Όσοι θέλουν να σώσουν τη ζωή τους, πρέπει να πάνε νότια”.

Εντολή εκκένωσης από τον Λευκό Οίκο: “Υψηλή εντολή”

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε καθυστερημένα σήμερα στην εντολή του Ισραήλ προς περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα εντός 24 ωρών. Αυτή είναι μια “υψηλή εντολή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. “Αυτή είνα η προθεσμία για πολλούς ανθρώπους να απομακρυνθούν πολύ γρήγορα. Καταλαβαίνουμε γιατί προσπαθούν να απομονώσουν τους αμάχους κατοίκους από τη Χαμάς, η οποία είναι ο πραγματικός στόχος τους”, δήλωσε ο Κίρμπι.

Προειδοποίηση για εκκένωση με φυλλάδια

Σύμφωνα με το Sky News, το Ισραήλ εξέδωσε και φυλλάδια στη Γάζα για να προειδοποιήσει για την εκκένωση. Στα φυλλάδια αναφέρεται: “Προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας, η τρομοκρατική οργάνωση ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Η πόλη της Γάζας έχει γίνει πεδίο μάχης. Πρέπει να εκκενώσετε άμεσα το σπίτι σας και να κατευθυνθείτε προς τη νότια Γάζα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ