Εισβολή στη Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης για να επιτεθούν σε τρομοκρατικά στοιχεία

Εισβολή στη Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης για να επιτεθούν σε τρομοκρατικά στοιχεία

Σύμφωνα με το Reuters, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε μια σημαντική επιχείρηση στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από την ταξιαρχία πεζικού Givati με τη χρήση αρμάτων μάχης, με στόχο την καταστροφή υποδομών τρομοκρατών. Όλα τα στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από την περιοχή. Η επιχείρηση περιγράφεται ως η μεγαλύτερη εισβολή μέχρι στιγμής στον τρέχοντα πόλεμο. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν την είδηση, αναφέροντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Οι IDF έχτισαν πολλαπλές τρομοκρατικές βάσεις, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης και πεζικό. Επίσης, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο από την επιχείρηση. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος για την εισβολή στη Γάζα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε στόχους στη Γάζα. Ωστόσο, αυξάνεται η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ για να καθυστερήσει την εισβολή, κυρίως λόγω των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Ανάλυση: Οι λόγοι πίσω από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Sky News, το Ισραήλ πραγματοποιεί περιορισμένες επιχειρήσεις προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αναμενόμενη εισβολή σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι στρατιώτες εξετάζουν το έδαφος για να εντοπίσουν νάρκες, να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη θέση της Χαμάς και να προετοιμαστούν για την υποδοχή τους στη Γάζα. Όλα αυτά τα μέτρα βοηθούν τον στρατό να αξιολογήσει την κατάσταση στο έδαφος πριν από μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Παράλληλα, αυξάνεται η πίεση για το Ισραήλ να καθυστερήσει την εισβολή, κυρίως λόγω των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Περισσότεροι από τους μισούς ομήρους έχουν ξένα διαβατήρια, πολλοί από τους οποίους έχουν διπλή ισραηλινή υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ