Δέκα εκατομμύρια δολάρια προσφέρει η Ουάσιγκτον για οικονομικές πληροφορίες για τη Χαμάς

Δέκα εκατομμύρια δολάρια προσφέρει η Ουάσιγκτον για οικονομικές πληροφορίες για τη Χαμάς

Η προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών για πληροφορίες σχετικά με τους πέντε χρηματοδότες της Χαμάς ανέρχεται σε μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η προσφορά ακολουθεί τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Χαμάς μετά την εισβολή της οργάνωσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι πέντε χρηματοδότες, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως διεθνείς τρομοκράτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνουν τους Αμπντελμπασίτ Χαμζα Ελχασάν Χαΐρ, Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Άχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ, Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα και Μουχαμάντ Άχμαντ Άμπντελ Αλ Νταγίμ Νασράλα.

Επιπλέον, οι σχετιζόμενες πληροφορίες περιλαμβάνουν τον πρώτο χρηματοδότη που είναι γνωστός ως Χάμζα και έχει την έδρα του στο Σουδάν, με στενούς δεσμούς στον Σουδανό πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ και άλλες οργανώσεις που υπονομεύουν τη σταθερότητα του Σουδάν, καθώς και τρεις πράκτορες που ανήκουν στο επενδυτικό δίκτυο της οργάνωσης στην Τουρκία και τους δεσμούς του Νασράλα με νομικές οντότητες του Ιράν.

Οι αμοιβές θα παρέχονται για πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πηγή εσόδων για τη Χαμάς, μεγάλους δωρητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη Χαμάς, εικονικές εταιρείες που προμηθεύονται τεχνολογία διπλής χρήσης για την οργάνωση και εγκληματικά σχέδια που ωφελούν τη Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ