Κοριτσάκι Γεννήθηκε Με Καισαρική Μετά τον Θάνατο της Μητέρας του

Κοριτσάκι Γεννήθηκε Με Καισαρική Μετά τον Θάνατο της Μητέρας του

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό της και την κόρη της κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Συνολικά 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις κατά της πόλης, μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά από την ίδια οικογένεια, ανέφεραν Παλαιστίνιοι γιατροί. Το νεογέννητο κορίτσι, που ζυγίζει 1,4 κιλά, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και βελτιώνεται σταδιακά στην υγεία του, όπως δήλωσε ο Γιατρός Μοχάμεντ Σαλάμα, υπεύθυνος για τη φροντίδα του. Η μητέρα του, η Σαμπρίν αλ Σακάνι, αδιευκρίνιστης ηλικίας, ήταν εγκύος 30 εβδομάδων όταν έχασε τη ζωή της.

Το βρέφος έχει τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο της Ράφα, με την ένδειξη “Αδελφή της Μάρτυρα Σαμπρίν αλ Σακάνι” να είναι γραμμένη στο στήθος του. Η Μαλάκ, η μικρή κόρη της Σακάνι, που σκοτώθηκε στην επίθεση, επιθυμούσε να ονομαστεί η αδελφή της Ρουχ, που σημαίνει “πνεύμα” στα αραβικά, ανέφερε ο θείος της Ράμι αλ Σέιχ. Το βρέφος θα παραμείνει στο νοσοκομείο τρεις ή τέσσερις εβδομάδες προτού ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την περαιτέρω φροντίδα του. Παρά το γεγονός ότι το βρέφος επιβιώνει, αναμένεται να μεγαλώσει χωρίς την παρουσία των γονιών του.

«Όλοι είναι γυναίκες και παιδιά»

Ο Μοχάμενταλ Μπεχάιρι κατήγγειλε ότι η κόρη του και η εγγονή του εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τα συντρίμμια. Εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια αγαπημένων του, ανέφερε ότι η απώλεια παιδιών και αγαπημένων υπερβαίνει κάθε θλίψη.

Οι παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πάνω από 34.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων εκεί. Ο πόλεμος ξέσπασε τον Οκτώβριο μετά από επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Οι παλαιστινιακές αρχές αναφέρουν επίσης ότι 210 νεκροί έχουν εντοπιστεί στην αυλή του νοσοκομείο Χαν Γιούνις από τις επιθέσεις. Εξακολουθούν να αναζητούνται περίπου 2.000 άτομα και ακόμα 1.000 δεν έχουν βρεθεί λόγω έλλειψης βαρέων μηχανημάτων για την απεμπλοκή τους από τα συντρίμμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ