Σύλληψη τριών πολιτών στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας εκ μέρους της Κίνας

Σύλληψη τριών πολιτών στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας εκ μέρους της Κίνας

Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν υπό την υποψία κατασκοπείας για λογαριασμό των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας. Οι κατηγορούμενοι φέρεται να εργάζονταν για την κινεζική μυστική υπηρεσία από τον Ιούνιο του 2022. Οι προσαγόμενοι θα κληθούν ενώπιον του ανακριτή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο σήμερα και αύριο. Οι κατηγορούμενοι είναι ο Τόμας Ρ. και το ζευγάρι Χέρβινγκ και Ίνα Φ., οι οποίοι συνελήφθησαν στο Ντίσελντορφ και στο Μπαντ Χόμπουργκ.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Γενς Ρόμελ, οι κατηγορούμενοι εξασφαλίζαν πληροφορίες σχετικά με τεχνολογίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον στρατό. Η συνεργασία τους περιλάμβανε τη μεταφορά και αξιοποίηση επιστημονικών ανακαλύψεων, με εταίρους τη γερμανική επιστημονική κοινότητα και το πανεπιστήμιο της ανατολικής Γερμανίας.

Λεπτομέρειες της συνεργασίας

Η πρώτη φάση της συνεργασίας περιλάμβανε μελέτη για τεχνολογίες εξαρτημάτων μηχανών που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία πλοίων, με δυνητική στρατιωτική χρήση. Κατά την επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι παραδόθηκαν στην κινεζική υπηρεσία υπόχρεους ειδικές τεχνολογίες, παρά τους ειδικούς κανονισμούς της ΕΕ για τα Αγαθά Διπλής Χρήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ