Χαμάς – Ισραήλ: Κίνδυνος για ομήρους καθώς αυξάνονται οι βομβαρδισμοί

Χαμάς – Ισραήλ: Κίνδυνος για ομήρους καθώς αυξάνονται οι βομβαρδισμοί

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απειλεί το Ισραήλ ότι θα εκτελέσει ομήρους για τους ενδεχόμενους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατοικιών στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση. Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, ανέφερε ότι εφαρμόζουν τις ισλαμικές οδηγίες, προστατεύοντας τους αιχμαλώτους Ισραηλινούς. Ταυτόχρονα, επέκρινε το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιθέσεις που προκαλούν θανάτους αμάχων χωρίς προειδοποίηση.

Το μήνυμα του Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε ένα δυναμικό μήνυμα, δείχνοντας ότι η αντίδραση του Ισραήλ για τη Χαμάς θα είναι αδυσώπητη. Δημοσίευσε ένα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και έγραψε στην ανάρτησή του: “Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει.”

Παράλληλα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι, μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας, ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν πάνω από 1.200 στόχους σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων χώρων αποθήκευσης και κατασκευής όπλων, κέντρων διοίκησης και ελέγχου, εκτοξευτών πυραύλων και άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ