Μπάιντεν – Ισραήλ: Δεν θα μείνουμε αδρανείς

Μπάιντεν – Ισραήλ: Δεν θα μείνουμε αδρανείς

Ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει τη δέσμευσή του να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ και συγκρίνει τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Χαμάς με αυτές του ISIS. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Τελ Αβίβ, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν η πιο θανατηφόρα για τους Εβραίους μετά το Ολοκαύτωμα και προειδοποιεί ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής.

Μπάιντεν: Θα ζητήσω ένα «πρωτοφανές» πακέτο άμυνας για το Ισραήλ από το Κογκρέσο

Ο Μπάιντεν ανακοινώνει ότι η απελευθέρωση και η ασφαλής επιστροφή των ομήρων παραμένουν προτεραιότητα και ότι θα ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο ένα πακέτο άμυνας για το Ισραήλ. Επιπλέον, ανακοινώνει πρόσθετη οικονομική βοήθεια για τον παλαιστινιακό λαό, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Γάζα μετά από το χτύπημα στο νοσοκομείο.

Ο Μπάιντεν τονίζει ότι ο λαός της Γάζας χρειάζεται βοήθεια σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και στέγη και επισημαίνει τη σημασία να φτάνει η βοήθεια στους πολίτες και όχι στη Χαμάς. Εάν η Χαμάς καταχράται τη βοήθεια, τότε αποδεικνύει και πάλι ότι δεν ενδιαφέρεται για τον παλαιστινιακό λαό.

Με πληροφορίες από Sky News, Guardian & BBC

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ