Αρκούδα επιτίθεται σε Σλοβακία: Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Αρκούδα επιτίθεται σε Σλοβακία: Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Αρκούδα επιτίθεται σε Σλοβακία: Βίντεο με το ζώο να περιφέρεται σε πόλη

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται μετά την επίθεση που δέχθηκαν από αρκούδα στην πόλη Λιπτόβσκι Μίκουλας της Σλοβακίας. Οι εικόνες από τη βόλτα της αρκούδας έχουν προκαλέσει ανησυχία. Μια 49χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στον ώμο της, ενώ ένας 72χρονος άνδρας νοσηλεύεται για πληγή στο κεφάλι του, σε περιστατικό που συνέβη την Κυριακή (17/3). Η αστυνομία έπρεπε να επέμβει γρήγορα για να απομακρύνει την αρκούδα από την πόλη και να τη μεταφέρει σε ένα δάσος. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αρκούδα να τρέχει κατά μήκος ενός δρόμου και σε μια στιγμή να επιτίθεται σε έναν άνδρα στο πεζοδρόμιο.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τον θάνατο μιας 31χρονης Λευκορωσίδας που φαίνεται πως πέθανε προσπαθώντας να ξεφύγει από μια αρκούδα στα βουνά Λόου Τάτρα. Το ζευγάρι επιτέθηκε από την αρκούδα ενώ βρισκόταν σε περιοχή με πυκνό δάσος και απότομες κλίσεις. Σύμφωνα με τον άνδρα, εκείνος και η γυναίκα τράπηκαν σε φυγή προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με το πτώμα της να εντοπίζεται αργότερα από ένα σκυλί έρευνας, λίγο μετά το αίτημα βοήθειας.

Αύξηση των επιθέσεων

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις αρκούδας στη Σλοβακία, συμπεριλαμβανομένης μιας μοιραίας επίθεσης το 2021, που αποτελούσε την πρώτη εδώ και έναν αιώνα. Οι νέοι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος από το 1989 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχουν συμβάλλει στην επιστροφή των αρκούδων στο φυσικό τους περιβάλλον στα βουνά των Καρπαθίων, από τη Ρουμανία έως τη δυτική Ουκρανία και στη συνέχεια στη Σλοβακία και την Πολωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ