Απειλή εκρηκτικών στο Λούβρο: Απειλή για ανατίναξη της Μόνα Λίζα

Απειλή εκρηκτικών στο Λούβρο: Απειλή για ανατίναξη της Μόνα Λίζα

Αναταραχή στο Λούβρο: Η τελευταία ημέρα σήμανε συναγερμό για το μουσείο μετά από απειλή για εκρηκτικά σε διάσημα έργα τέχνης

Συναγερμός σήμανε τις τελευταίες 24 ώρες στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, μετά από απειλή για εκρηκτικά σε διάσημα έργα τέχνης. Μεταξύ τους και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Σύμφωνα με την καταγγελία του επικεφαλής του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί περισσότερα από 35.000 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας, δέχθηκε απειλή στην ιστοσελίδα του Λούβρου από άγνωστους πως θα ανατινάξουν με εκρηκτικά διάφορα αριστουργήματα.

«Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, το μουσείο του Λούβρου υπέβαλε καταγγελία για απειλή επίθεσης», δήλωσε αστυνομική πηγή στη Le Figaro. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το μουσείο. Η απειλή έγινε την Κυριακή, 17 Μαρτίου μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας, που συμπληρώθηκε στα αγγλικά και στάλθηκε στις 3:47 π.μ. μέσω της ιστοσελίδας του Λούβρου.

mona lisa 2

Η απειλή σε αγγλική γλώσσα

«Είμαστε αποφασισμένοι να ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα και πολλά άλλα αριστουργήματα. Απλά μια προειδοποίηση: 100 κιλά εκρηκτικών C4 θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά», έγραψαν, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα. Η απειλή φέρει την υπογραφή «Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας», αναφερόμενοι στους 36 άνδρες που αντιπροσώπευαν τις αποικίες της Βρετανικής Βόρειας Αμερικής τον 19ο αιώνα.

Η Le Figaro επισημαίνει ότι «Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας» ήταν 36 άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα από τα συνέδρια του Σάρλοταουν το 1864, του Κεμπέκ και του Λονδίνου το 1866, που οδήγησαν στην ίδρυση της Καναδικής Συνομοσπονδίας. Μόνο έντεκα άτομα παρευρέθηκαν σε όλα τα τρία συνέδρια. «Το μουσείο ζήτησε τον έλεγχο όλων των χώρων του, αλλά δεν βρέθηκαν ύποπτα αντικείμενα», καταλήγει το γαλλικό άρθρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ