Διαδηλωτές πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα – Βίντεο

Διαδηλωτές πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα – Βίντεο

Το 2022 ένας ακτιβιστής πέταξε τούρτα στον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Διαδηλωτές πέταξαν σούπα στον προστατευμένο με γυαλί πίνακα της Μόνα Λίζα που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, σύμφωνα με αναφορές του bbc.

Ο πίνακας του 16ου αιώνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι πιθανότατα δεν υπέστη βλάβη, αφού προστατεύεται από αλεξίσφαιρο τζάμι.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει δύο διαδηλωτές να ζητούν το δικαίωμα σε «υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα», λέγοντας «το γεωργικό μας σύστημα είναι άρρωστο».

Το διάσημο έργο τέχνης προστατεύεται από τζάμια ασφαλείας από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν υπέστη ζημιά από έναν επισκέπτη που της έριξε οξύ, και το 2022, ένας ακτιβιστής πέταξε τούρτα στον πίνακα, προτρέποντας τους ανθρώπους να «σκέφτονται τη Γη».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόνα Λίζα είχε κλαπεί από το Μουσείο το 1911 από έναν υπάλληλο του μουσείου, ο οποίος είχε κρυφτεί σε ένα ντουλάπι μια νύχτα, ώστε να καταφέρει να πάρει τον πίνακα.

Ο πίνακας ανακτήθηκε δύο χρόνια αργότερα όταν προσπάθησε να το πουλήσει σε έναν έμπορο με αντίκες στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ