Αλγερινός καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία των γυναικών του: «Ζηλόφθονος» και «βίαιος»

Αλγερινός καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία των γυναικών του: «Ζηλόφθονος» και «βίαιος»

Ένας 70χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από γαλλικό δικαστήριο για τη δολοφονία της δεύτερης συζύγου του το 2019, λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία της πρώτης συζύγου του. Ο Τζιλαλί Μπενσερίφ πίστευε ότι η σύζυγός του ήταν άπιστη και φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε, γεγονός που τον ώθησε να σχεδιάσει τη δολοφονία της. Η γυναίκα δολοφονήθηκε στον ύπνο της, ενώ ο Μπενσερίφ διέφυγε στην Αλγερία. Του έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο «ζηλόφθονος» και «βίαιος» 70χρονος Αλγερινός που σκότωσε τη δεύτερη σύζυγό του

Κατά τη δίκη του, η εισαγγελέας ανέφερε ότι όσοι τον ήξεραν περιέγραφαν έναν «ζηλόφθονο», «κτητικό» και «βίαιο» άνθρωπο, με έναν «άκρως ανησυχητικό» χαρακτήρα. Τον Μάρτιο του 2017, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών από δικαστήριο στην Αλγερία για τη δολοφονία της πρώτης συζύγου του, αν και εκείνη τη φορά κρίθηκε ένοχος μόνο για πρόκληση τραυμάτων που οδήγησαν στον θάνατό της.

police 5972357 1920

Η «τετραετής κόλαση» της συζύγου του Αλγερινού στη Γαλλία

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2015, ο Μπενσερίφ έπαναπαύθηκε με την 53χρονη καθηγήτρια μαθηματικών Σαφία Χενούς και αποφάσισαν να μετακομίσουν στη Γαλλία. Εκεί, η γυναίκα ζούσε ένα «τετραετές μαρτύριο», καθώς ο σύζυγός της την κακοποιούσε και τη βίαζε καθημερινά ως τιμωρία. Παρόλες τις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, η γυναίκα δεν κατέθεσε μήνυση κατά του συζύγου της. Η συνεχής κακοποίηση οδήγησε τη γυναίκα στην απόγνωση και αυτά τα χαρτιά που θα της δίνονταν στις 19 Σεπτεμβρίου ως άδεια διαμονής έντεκαν τον θάνατό της.

Ο Μπενσερίφ επέστρεψε στην Αλγερία με τον 15χρονο γιο που είχε αποκτήσει από τον πρώτο γάμο του. Το 2022, ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη Γαλλία παρέμεινε σχεδόν σταθερός σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με 118 δολοφονίες γυναικών από σύντροφους ή πρώην σύντροφους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

paris

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ