Αλεξέι Ναβάλνι: Κρατούμενος σε φυλακή στην Αρκτική λόγω μη καταχώρησης του ονόματός του με τον κατάλληλο τρόπο

Αλεξέι Ναβάλνι: Κρατούμενος σε φυλακή στην Αρκτική λόγω μη καταχώρησης του ονόματός του με τον κατάλληλο τρόπο

Ρωσία: Ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται υπόχρεος να ακούει έναν τραγουδιστή της ποπ κάθε πρωί, ακούγοντας πρώτα τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Η Ρωσία φαίνεται να μην έχει όρια στις μεθόδους εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων, είτε αυτό επιτυγχάνεται με φυσικά, είτε με ψυχολογικά μέσα. Έτσι, ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι βρέθηκε για 10 ημέρες σε απομόνωση σε φυλακή στην Αρκτική, διότι δεν δήλωσε το όνομά του με τον κατάλληλο τρόπο σε φρουρό. Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος, γνωστός για τη σάτιρά του στην ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και τις κατηγορίες για διαδεδομένη διαφθορά, βρίσκεται επί του παρόντος σε φυλακή περίπου 60 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Η Κίρα Γιάρμις, η εκπρόσωπος του, ανέφερε χθες στην πλατφόρμα Χ πως αυτή ήταν η 25η φορά που ο Ναβάλνι τέθηκε σε απομόνωση και ότι έχει περάσει 283 ημέρες σε τέτοιες συνθήκες. Ο Ναβάλνι, που καταδικάστηκε να παραμείνει στη φυλακή έως τα 74 του χρόνια, για κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι συμπλοκοποιημένες και έχουν ως στόχο να τον απομονώσουν από την πολιτική ζωή, δήλωσε χθες ότι εξαναγκάζεται να ακούει έναν τραγουδιστή της ποπ, υποστηρικτή του Πούτιν, κάθε πρωί στις 5, ακούγοντας πρώτα τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ