Αγωνιστική Κολύμβησης στη Σιβηρία: Οι Πρώτες… Παγωμένες Βουτιές της Σεζόν

Αγωνιστική Κολύμβησης στη Σιβηρία: Οι Πρώτες… Παγωμένες Βουτιές της Σεζόν

Ανταγωνιστική κολύμβηση για τους τολμηρούς στη Σιβηρία με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και -56°C – Απολαύστε το βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (4/12) ο υδράργυρος έπεσε στους -56 βαθμούς Κελσίου σε κάποια τμήματα της Σιβηρίας. Καθώς χιονοθύελλες σάρωναν τη Μόσχα, όπου καταγράφηκε ρεκόρ χιονόπτωσης, προκαλώντας προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές, στην πόλη Ομσκ στην κεντρική Σιβηρία κάποιοι αποδεικνύονταν πολύ τολμηροί για να λάβουν μέρος σε αγώνες κολύμβησης σε παγωμένα νερά. Οι λάτρεις της κολύμβησης στον πάγο στην Ομσκ καλωσόρισαν τον χειμώνα με την πρώτη παγωμένη βουτιά της σεζόν. Δεκάδες ντόπιοι συγκεντρώθηκαν στην όχθη του ποταμού Ιρτίς για να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα κολύμβησης με θερμοκρασία του νερού στους 3 βαθμούς Κελσίου. Τα θερμόμετρα δείχνουν μηδέν βαθμούς για τον αέρα την ίδια ώρα.

Σιβηρία: Ακραίο κρύο στην περιοχή Σαχά

Στη Δημοκρατία Σαχά, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας και περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, την πιο κρύα πόλη στον κόσμο, οι θερμοκρασίες έφτασαν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας. Στο Οϊμιάκον, μια περιοχή στη Σαχά, τα θερμόμετρα έδειξαν -56 βαθμούς Κελσίου το βράδυ της Δευτέρας (4/12). Η ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε πως η αίσθηση του ψύχους θα είναι στους 60 και πλέον βαθμούς κάτω από το μηδέν στο Οϊμιάκον, δεδομένων των ανέμων και της υγρασίας και ότι ο υδράργυρος αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στη ρωσική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν από τις έντονες χιονοπτώσεις που έχουν ποτέ καταγραφεί, με αποτέλεσμα το υψηλό χιόνι να καλύψει μεγάλα τμήματα της Μόσχας, φτάνοντας στα 35 εκατοστά μέσα σε μία μόνο ημέρα. Σε ορισμένα αεροδρόμια της Μόσχας υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Αναμένεται να υπάρξουν πτώσεις της θερμοκρασίας σε περίπου -20 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και τα περίχωρά της αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Στα Ουράλια, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση στους -40 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ