Αεροσκάφος κατέπεσε στο Αφγανιστάν: Δείτε το βίντεο

Αεροσκάφος κατέπεσε στο Αφγανιστάν: Δείτε το βίντεο

Αφγανιστάν: Κατέπεσε αεροσκάφος που εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, προς τη Μόσχα.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα την εξαφάνιση ενός ρωσικής εγγραφής αεροσκάφους στο Αφγανιστάν. Φέρεται να επέβαιναν έξι άνθρωποι σε αυτό. Η πτήση εκτελούνταν από ένα αεροσκάφος Dassault Falcon 10 γαλλικής κατασκευής, που κατασκευάστηκε το 1978, και εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, στη Μόσχα. Η αστυνομία στο βόρειο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τη συντριβή του αεροσκάφους στην επαρχία Μπανταχσάν, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για τους λόγους.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας αναφέρθηκε στο γεγονός χωρίς να επιβεβαιώσει αν η πτήση ήταν προγραμματισμένη εμπορική πτήση ή αν το αεροσκάφος ήταν ινδικής ναυλώσεως. Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό. Ο εκπρόσωπος της αφγανικής επαρχιακής αστυνομίας δήλωσε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή του Μπανταχσάν στο βορειότερο άκρο του Αφγανιστάν χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την αιτία της συντριβής ή για τυχόν απώλειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ