Αεροσκάφος Boeing: η στιγμή της προσγείωσης στον Καναδά με θυελλώδεις άνεμους

Αεροσκάφος Boeing: η στιγμή της προσγείωσης στον Καναδά με θυελλώδεις άνεμους

Αεροσκάφος Boeing στον Καναδά: Κανείς δεν υπέστη τραυματισμό.

Μια πτήση της Air Canada είχε μια επικίνδυνη προσγείωση στο αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο στον Καναδά το βράδυ της Δευτέρας, καθώς θυελλώδεις πλευρικοί άνεμοι χτύπησαν το τεράστιο αεροσκάφος. Η πτήση AC2 από το Τόκιο στις 13 Νοεμβρίου κατέγραφηκε να δυσκολεύεται να προσγειωθεί στον διάδρομο 24L του μεγαλύτερου αεροδρομίου του Τορόντο. Το βίντεο που δημοσίευσε η Wake Turbulence Aviation δείχνει το Boeing 777-300ER της Air Canada να κουνιέται από άκρη σε άκρη και να αναπηδάει κατά την προσγείωση, ενώ καπνός εκτοξεύεται από το σύστημα προσγείωσης στην ασφάλτου.

Ο πιλότος αντιμετώπισε με δεξιοτεχνία την κατάσταση, σταθεροποιώντας το αεροσκάφος και αποφεύγοντας την αναγκαστική προσγείωση στο τέλος της 12ωρης πτήσης. Το βίντεο εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο από το σκηνικό που δημιουργείται από το πορτοκαλί ουρανό πάνω από το αεροδρόμιο καθώς ο ήλιος δύει. Στο βίντεο, ακούγεται ο ατόμος που τραβά το βίντεο να λέει: “Ουάου! Κάνε τον γύρο”, αναφερόμενος στην περίπτωση που οι πιλότοι επιλέγουν να απογειωθούν ξανά και να προσγειωθούν δεύτερη φορά εν μέσω δύσκολων συνθηκών. Τελικά το αεροσκάφος σταθεροποιείται και καταφέρνει να προσγειώθει με ασφάλεια.

Ένας εκπρόσωπος της Air Canada δήλωσε ότι η πτήση από τη Ναρίτα “είχε μια δύσκολη προσγείωση λόγω πλευρικών ανέμων κατά την άφιξη στο Τορόντο”. “Αν και το αεροσκάφος Boeing 777 τροχοδρόμησε κανονικά προς την πύλη μετά την προσγείωση, ως προληπτικό μέτρο τέθηκε εκτός λειτουργίας για πλήρη επιθεώρηση”, πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία. Κανένας από τους 373 επιβάτες δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. “Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, άκουσα ένα βαρύ κρότο, η άτρακτος πήδηξε ξαφνικά και η καρδιά μου ήταν σαν να εκτινάχθηκε”, σχολίασε ένας εκ των επιβατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ