Νοίκιασε το σπίτι του 31 φορές: Ανακατατάξεις στον αέρα μεταξύ του δικηγόρου

Νοίκιασε το σπίτι του 31 φορές: Ανακατατάξεις στον αέρα μεταξύ του δικηγόρου

Έγινε χάος στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega μεταξύ του Νίκου Ευαγγελάτου, του δικηγόρου και πρώην υπαλλήλου της Βουλής, που κατηγορείται για το ότι νοίκιασε το ίδιο διαμέρισμα σε 31 άτομα. Όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε απάτη, ο δικηγόρος απείλησε με μηνύσεις. “Μην χρησιμοποιείτε νομικούς όρους. Είστε δημοσιογράφος. Παρακολουθήστε την είδηση. Θα σας μηνύσω”, είπε, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να απαντά: “Με χαρά το περιμένω”. Στη συνέχεια, ακολούθησε νέα προφορική επίθεση του 41χρονου προς έναν από τους καταγγέλλοντες, που μίλησε στην εκπομπή. “Ο ‘καλός Σαμαρείτης’, κ. Σίννης, φαίνεται να έχει πρόβλημα και ασχολείται μαζί μου. Θα μείνει αμήχανος, τόσο εσείς κ. Σίννης, όσο και εσείς κ. Ευαγγελάτος. Σκοπεύω να σας μηνύσω κι εσάς. Κοφτείτε, μην ασχολείστε. Γελοίο πλάσμα”, είπε ο πρώην υπάλληλος της Βουλής.

“Γελοίε”, φώναξε επίσης ο 41χρονος κατά του κ. Σίννη, ενώ στράφηκε και πάλι κατά του Νίκου Ευαγγελάτου: “Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας. Εκμεταλλεύεστε έναν τυφλό άνθρωπο για να αυξήσετε την τηλεθέαση”.

Νέες καταγγελίες για σχέσεις με βουλευτές, προγράμματα συνταξιοδότησης και συνταξιοδοτικά προγράμματα

Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, πριν ενοικιάσει το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 40χρονος είχε σηκώσει κοντραστρατηγός στη Βουλή υπέρ του, ενώ επίσης είχε λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά για προγράμματα συνταξιοδότησης ή επενδυτικά προγράμματα. Ένας καταγγέλλων μίλησε για μια δικαστική διαφορά κατά του δικηγόρου, που εξακολουθεί να εκκρεμεί. “Από τη γυναίκα μου πήρε το μεγαλύτερο ποσό, 50.000 ευρώ και συνολικά από τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε όλο αυτό το δικαστικό αγώνα πάνω από 250.000 ευρώ” για συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η υπόθεση αφορά σε δηλώσεις προγραμμάτων συνταξιοδότησης που είχε κάνει ο δικηγόρος όταν ήταν υπάλληλος της Βουλής. “Σε μια συζήτηση που είχε με τη γυναίκα μου, της είπε ‘γιατί να μην συμμετέχεις σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που στην πραγματικότητα σου παρέχουν σύνταξη, αλλά δίνεις μια προκαταβολή για τα χρήματα;’. Δυστυχώς, η γυναίκα μου πείστηκε και υποχρεώθηκε. Ήταν τόσο οργανωμένος που έστελνε παραποιημένα e-mail από την Ursula von der Leyen και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας”, είπε. “Χρησιμοποιούσε πολλά ονόματα γνωστών ανθρώπων στην πολιτική, όπως ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, κ. Στουρνάρας, η von der Leyen, με e-mail. Παραποιούσε και έλεγε ότι τα έστειλε. Και εγώ της είπα ‘καλά, ο Στουρνάρας σου στέλνει; Είναι πιθανόν;’ και όμως έλεγε ναι και διεμένει”, πρόσθεσε.

Ο καταγγέλλων θεωρεί περίεργο το γεγονός ότι υπήρχε ένα πολύ καλό υπόβαθρο για τον κατηγορούμενο. “Η γυναίκα μου τον συνάντησε στα κτίρια της Βουλής. Δεν θα σκεφτόσουν κάτι τέτοιο. Οικογένεια δικηγόρων, ευκατάστατοι άνθρωποι”, είπε.

“Πρέπει να επιστρέψω στη Βουλή για να πάρουν τα χρήματά τους”

Ο 40χρονος δικηγόρος διορίστηκε στη Βουλή το 2016 ως νομικός συνεργάτης, ενώ φέρεται ότι όταν απολύθηκε αποφάσισε να ασχοληθεί με το να ενοικιάσει το διαμέρισμά του στην Αγία Παρασκευή, που ήδη είχε μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού λόγω των χρεών του. “Αναγκάστηκα να ενοικιάσω για να αποτρέψω τον πλειστηριασμό. Στο ακίνητο αυτό υπάρχουν χρέη προς ιδιώτες, όχι προς τις τράπεζες”, ανέφερε, εξηγώντας ότι πρόκειται για χρήματα που δάνεισε και που δεν ήταν τυπικά ως προς την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις αρχές του 2022 ο δικηγόρος έκανε αιτήσεις προσλήψεων έναντι αμοιβής, ενώ επίσης παραποιήθηκε και η υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής. Ο ίδιος διαψεύδει όμως ότι ζητούσε την πρόσληψή του στη Βουλή. “Δεν γίνεται να είναι δυνατόν”, είπε. Ωστόσο, ύστερα από πειθαρχική διάταξη και μετά τη θεώρηση ότι οι καταγγελίες ήταν ορθές, απολύθηκε από τα καθήκοντά του. Πάντως, ο δικηγόρος έχει σκεφτεί πώς θα επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία είναι ουσιαστικά οικανοποίηση για την επιστροφή τους. “Εάν οι άνθρωποι θέλουν τα χρήματά τους, πρέπει να επιστρέψω στη Βουλή. Παρακαλώ τον Τασούλα να ανακαλέσει την απόλυσή μου και να επιστρέψω στα καθήκοντά μου”, δήλωσε.

“Είναι απατηλά”

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε “ψεύτικες καταγγελίες” και υπένθυμισε ότι φαίνεται να ήρθε θύμα απάτης. “Γιατί δεν κατέλαβα τι συνέβη; Είχε ανατεθεί σε εμένα ότι θα είχα έναν μισθό, από τον οποίο μόνο μπορούσα να πληρώσω ανθρώπους στο γραφείο μου, κάτι που δεν συνέβη. Κάποιοι άλλοι πήραν τα χρήματα. Ανείπωτος απατεώνας θα ήταν εδώ να σας απαντήσει; Θα έπρεπε να πωλώντας πράγματα από το σπίτι μου για να επιστρέψω τα χρήματα;”, είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, “κάποιοι ανώτατοι λειτούργοι του είχαν πει ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το οποίο μπορεί κανείς να συμμετέχει αφού ελεγχθούν διάφορες πτυχές της προσωπικότητάς του. Εγώ ανέλαβα ως ‘εγγυητής’, προτείνοντας ποιοι ήταν οι κατάλληλοι. Όταν τα χρήματα έφταναν στον λογαριασμό μου, τα δίναμε κατευθείαν. “Έχω τα αποδεικτικά. Αυτό έκανα”, υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει ποιοι είναι οι ανώτατοι λειτουργοί, γιατί είναι “‘πολύ υψηλά ονόματα”.

Στο ίδιο πλαίσιο, διαφώνησε με την απόλυσή του. “Η Βουλή με απέλυσε χωρίς να υπάρχει πόρισμα από τη δικαιοσύνη ότι καταχράστηκα κάποια χρήματα. Αυτός είναι ο λόγος που το ακίνητο περνάει από πλειστηριασμό, για να δοθούν τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους”, υποστήριξε.

(Εξωτερική εικόνα άρθρου από αρχείο)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ