Νέες ταυτότητες 2023 – Κόντρα στην εκκλησία: Ενορίτισσα χτυπάει ιερέα στην Εύβοια

Νέες ταυτότητες 2023 – Κόντρα στην εκκλησία: Ενορίτισσα χτυπάει ιερέα στην Εύβοια

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη σήμερα έξω από μια εκκλησία στα Ψαχνά Ευβοίας, ανάμεσα σε μια 45χρονη ενορίτισσα και έναν 66χρονο ιερέα, που υπηρετεί στην συγκεκριμένη εκκλησία εδώ και 12 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενορίτισσα και μητέρα δύο παιδιών ζήτησε τον λόγο από τον ιερέα επειδή δεν πήρε θέση για τις νέες ταυτότητες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Ο ιερέας εξήγησε ότι το ζήτημα δεν αφορά την πνευματική ζωή και την Εκκλησία και την παροτρύνει να αναζητήσει απαντήσεις από πιο κατάλληλα μέρη.

Η απάντησή του εξόργισε τη γυναίκα, η οποία άρχισε να τον αποκαλεί “προδότη”, “πουλημένο” και “νεοταξίτη”, και του είπε ότι είδε ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου ένας γέροντας από το Άγιο Όρος, ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πάρουν τις ταυτότητες. Ο ιερέας την παρακάλεσε να μην πιστέψει στα πάντα που βλέπει στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ψυχραιμία της και να τον χτυπήσει μπροστά στους ανθρώπους. Στη συνέχεια, ο σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος είναι επίσης διακονών στην εκκλησία, παρενέβη και έλυσε την κατάσταση.

κεριά στην εκκλησία

Ουρές για τις νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλούς πολίτες, με αποτέλεσμα καθημερινά να σχηματίζονται ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για την ανανέωση των ταυτοτήτων τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους από τον επόμενο μήνα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο κατά των νέων ταυτοτήτων και στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ μία εβδομάδα αργότερα στην Αθήνα. Πολλοί θεωρούν ότι οι νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνουν ένα μικροτσίπ που θα επιτρέπει την παρακολούθηση του κατόχου της ταυτότητας ανά πάσα στιγμή, υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Προηγούμενη εβδομάδα, ένας αστυνομικός στην Κοζάνη εντυπωσιάστηκε όταν είδε τρεις άτομα να περιμένουν έξω από το αστυνομικό τμήμα στις 2 τα ξημερώματα. Όταν τους ρώτησε γιατί ήρθαν, του απάντησαν ότι ήθελαν να περιμένουν σειρά για να ανανεώσουν την αστυνομική ταυτότητά τους. Στη συνέχεια, ο αριθμός των ενδιαφερόμενων αυξήθηκε και τώρα καθημερινά δημιουργούνται ουρές έξω από το γραφείο. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που η αστυνομία αναγκάστηκε να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας της.

Ο Οικονόμου για τις νέες ταυτότητες: “Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο”

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο στις νέες ταυτότητες. “Σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό μυαλό. Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα περίεργο, αντιχριστιανικό ή δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι ένα εργαλείο προσαρμογής της Ελλάδας στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και να είμαστε συμβατοί με τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι “εκείνοι που προκαλούν αναστάτωση στις σκέψεις των ανθρώπων, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει προχωρήσει, η ανθρωπότητα έχει φτάσει στον Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός και οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά θέματα που δεν αμφισβητούνται από την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Από τον Σεπτέμβριο, θα μπορούμε να χορηγούμε τις νέες ταυτότητες…» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ