Δύο ελληνικά τηλεσκόπια θα μεταφέρουν δεδομένα μέσω ακτίνας λέιζερ από διαστημόπλοιο της NASA

Δύο ελληνικά τηλεσκόπια θα μεταφέρουν δεδομένα μέσω ακτίνας λέιζερ από διαστημόπλοιο της NASA

Ο 19χρονος Μενέλαος Ράπτης από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να κερδίσει υποτροφία στο κορυφαίο κολλέγιο αστροφυσικής «Franklin and Marshall» στην Πενσυλβάνια και πλέον συνεργάζεται με ερευνητική ομάδα της NASA. Σε συνέντευξή του στο Action24 αναφέρθηκε στα επιτεύγματά του, τονίζοντας τη σημασία της ελληνικής παιδείας: “Θεωρώ πως η Ελλάδα αποτελεί λίκνο παιδείας. Δεν υποτιμώ καθόλου την ελληνική εκπαίδευση και τον πολιτισμό που προάγουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια”.

Μενέλαος Ράπτης: Το πάθος για την αστροφυσική και η αποψή του για την Αμερική

Ο Ράπτης εξήγησε πως το πάθος του για την αστροφυσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν ο πατέρας του του χάρισε το πρώτο τηλεσκόπιο. Από τότε αναπτύχθηκε η περιέργειά του για το διάστημα. “Ακόμα και αν ασχολιόμουν με το αν υπάρχει ζωή εκτός της Γης, δεν θα μπορούσα να δώσω απάντηση”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την Αμερική, ανέφερε πως η ζωή εκεί είναι πολυσύνθετη και περιεκτική, με πολλές προκλήσεις όσον αφορά στην προσαρμογή και τη γλωσσική επικοινωνία. “Αυτά τα στοιχεία έπρεπε να τα αντιμετωπίσω, να βρω την απάντηση γιατί διαφορετικά δεν είναι δυνατή η συνύπαρξη με άλλες κουλτούρες”, συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ