Ιερώνυμος προς τον κόσμο για το Πάσχα: Η λύτρωση έρχεται με ελευθερία και αγάπη, όχι με ισχύ και εξουσία

Ιερώνυμος προς τον κόσμο για το Πάσχα: Η λύτρωση έρχεται με ελευθερία και αγάπη, όχι με ισχύ και εξουσία

Το μήνυμα που μετέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενόψει του Πάσχα είναι ότι οι δύσκολες καταστάσεις δεν ξεπερνιούνται με δύναμη και κυριαρχία, αλλά με αλληλεγγύη και αγάπη. Αυτό το μήνυμα έρχεται λίγο μετά την καταδίκη του για τις επιθέσεις σε πολιτικούς λόγω του γάμου ομοφυλόφιλων. Ο Ιερώνυμος τονίζει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει επιβάρυνση από κάθε μορφή βίας, αναφέροντας την αύξησή της σε όλους τους τομείς, καθώς και τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το Πάσχα:

«Τώρα όλα έχουν γεμίσει φως, τόσο ο ουρανός όσο και η γη και τ’ άπειρα πάντων! Η Ανάσταση του Χριστού μας δείχνει τον δρόμο για την τελική λύτρωση. Μπορούμε να ανασάνουμε ελπίδα για αυτό, συμμετέχοντας στο μυστήριο της Εκκλησίας. Ωστόσο, η ιστορία παραμένει αιχμάλωτη του κακού, της βίας και του θανάτου, συνέπεια της απόφασης του Αδάμ να εγκαταλείψει τον Θεό και να λατρέψει τον εαυτό του. Το κακό δεν ήταν αρχικά παρόν, μπήκε στον κόσμο εξαιτίας της αμαρτίας. Από τότε η ανθρωπότητα παλεύει στον βούρκο του θανάτου.»

Ο Ιερώνυμος καλεί κάθε άνθρωπο να σπάσει τον κύκλο της βίας και της εκδίκησης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστού. Η Ανάσταση του Χριστού οφείλεται στη σχέση και την κοινωνία Του με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, όχι στην ισχύ ή την εξουσία. Τελειώνοντας το μήνυμά του, επαναλαμβάνει ότι οι δρόμοι της αλληλεγγύης και της αγάπης είναι αυτοί που θα οδηγήσουν στην ειρήνη και την αναγέννηση.

ieronimos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ