Προκήρυξη για 1.137 νέες θέσεις σε ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ

Προκήρυξη για 1.137 νέες θέσεις σε ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ

Η ενίσχυση του προσωπικού στον τομέα της υγείας είναι προτεραιότητα

Πρόκειται για την πλήρωση 1.137 θέσεων λοιπού προσωπικού στον τομέα της υγείας, με 538 θέσεις για το ΕΚΑΒ και 599 για τα νοσοκομεία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μέρος της στρατηγικής ενίσχυσης του προσωπικού στον τομέα της υγείας, με τον Υπουργό Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη να υπογραμμίζει ότι μέχρι το 2024 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6.500 προσλήψεις για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

Η ενίσχυση του προσωπικού στον τομέα της υγείας παραμένει προτεραιότητα, με συνεχείς προσπάθειες για νέες προσλήψεις και κίνητρα. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και η αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα.

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισημαίνει ότι οι νέες θέσεις στα νοσοκομεία, μαζί με τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, θα ενισχύσουν την ποιότητα της φροντίδας υγείας σε όλη τη χώρα. Επίσης, υπογραμμίζεται η επικέντρωση στη στήριξη του ΕΚΑΒ, με τις νέες θέσεις να καλύπτουν σημαντικές ανάγκες και να ενισχύουν τη στελέχωσή του.

Η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη αναφέρει ότι δόθηκε έμφαση στις θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ και στις θέσεις τραυματιοφορέων/μεταφορέων ασθενών για τα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ