Απεργούν σήμερα 1/5: Πώς επηρεάζονται τα Μέσα Μεταφοράς, περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα

Απεργούν σήμερα 1/5: Πώς επηρεάζονται τα Μέσα Μεταφοράς, περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα

Σήμερα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βρίσκονται σε απεργιακό «παύσης», καθώς συνδικάτα και σωματεία συμμετέχουν στις απεργιακές δράσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κηρύσσουν απεργία σήμερα, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ η υποχρεωτική αργία μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στις απεργιακές δράσεις, ζητώντας αυξήσεις μισθών, προσλήψεις προσωπικού και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων.

Περιορισμοί στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν σήμερα από 09:30 έως 16:30 και το Τραμ από 09:00 έως 21:00. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα λειτουργήσουν από το πρωί μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας. Τα κυριότερα δρομολόγια που αναλαμβάνουν τα ΚΤΕΛ θα εκτελούνται κανονικά.

Τρένα και Προαστιακός ΕΣΠΑΚ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει σε 24ωρη απεργία, με αλλαγές στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Ναυτιλία

Τα πλοία στα λιμάνια θα παραμείνουν δεμένα λόγω της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Απεργιακές Δράσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα περιλαμβάνουν συμμετοχή συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, με κύριο αίτημα την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αυξήσεις στους μισθούς. Η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν σε Συλλαλητήριο και απεργιακές δράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ