Το νέο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, το ID.Cross

Η Volkswagen έχει καταχωρίσει τα δικαιώματα για το όνομα ID.Cross, το οποίο φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει σε ένα επερχόμενο ηλεκτρικό SUV ή Crossover.

Αυτό το συγκεκριμένο ID.Cross δεν σχετίζεται με το αρχικό πρωτότυπο ID.Crozz που παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2017, το οποίο έπειτα μετατράπηκε στα παραγωγικά μοντέλα ID.4 και ID.5.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/VW-ID-CROZZ-2017.jpg?itok=R367QVmS” data-srcset=”/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/VW-ID-CROZZ-2017.jpg?itok=1icLFNrv 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/VW-ID-CROZZ-2017.jpg?itok=R367QVmS 500w” data-sizes=”auto” width=”” height=”” class=”” alt=”Το πρωτότυπο Volkswagen ID.Crozz του 2017″>
Το πρωτότυπο Volkswagen ID.Crozz του 2017

Το νέο ID.Cross θα είναι η ονομασία ενός διαφορετικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χωρίς να έχουμε ακόμα πληροφορίες για την κατηγορία στην οποία ανήκει. Ωστόσο, η ονομασία Cross προτείνει κάποιο υψηλότερο, SUV ή Crossover.

Η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι θα αποτελεί ένα συμπαγές B-SUV, το οποίο θα αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση του T-Cross. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει η πιθανότητα η Crossover έκδοση του επερχόμενου ID.2, που θα ονομαστεί ID.2X. Μπορεί όμως τελικά ο ID.2X να ονομαστεί ID.Cross.

Υποθετικό και ανεπίσημο σχέδιο του πιθανού συμπαγούς B-SUV της VW
Υποθετικό και ανεπίσημο σχέδιο του πιθανού συμπαγούς B-SUV της VW

Σε άλλη περίπτωση, το όνομα ID.Cross μπορεί να δοθεί σε μια μεγαλύτερη και υψηλότερη έκδοση του νέου ID.7. Ωστόσο αυτό είναι απλώς υπόθεση και ο χρόνος θα δείξει τα σχέδια της εταιρείας.

Η Volkswagen βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης των ονομασιών των μελλοντικών ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Γνωρίζουμε ότι τα διάσημα ονόματα που θα διατηρηθούν στην ηλεκτρική εποχή είναι τα Golf, Tiguan και GTI. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις ονομασίες των μοντέλων της.

Το πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen T-Cross
Το πρόσφατα ανανεωμένο Volkswagen T-Cross

Ωστόσο, καθώς το όνομα Crozz χρησιμοποιείται ήδη από τη Volkswagen για διάφορα μοντέλα της στην αγορά της Κίνας, είναι πιθανό να προορίζει το αυτοκίνητο με το όνομα ID.Cross και για άλλες χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ