Το μυστηριώδες κουμπί αυτοκινήτων και πότε να το χρησιμοποιείτε

Το μυστηριώδες κουμπί αυτοκινήτων και πότε να το χρησιμοποιείτε

Ένα σύστημα που συναντάμε σε πολλά αυτοκίνητα παρέχει προστασία ενάντια σε πιθανούς κλέφτες, αλλά πρέπει να απενεργοποιείται κατά καιρούς.

Όσο κι αν περνάμε ώρες οδηγώντας, διανύουμε χιλιόμετρα και μελετάμε το εγχειρίδιο χρήσης, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσουμε όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου μας.

Τα αυτοκίνητα εξελίσσονται γρήγορα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποιες λειτουργίες που παραμένουν άγνωστες για εμάς, ακόμα και κουμπιά που βρίσκονται μπροστά μας.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/agnosto%20koumpi%20sto%20autokinito%20122.jpg?itok=TV8m_bkZ" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/agnosto%20koumpi%20sto%20autokinito%20122.jpg?itok=z_gY9gL- 700w, /sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/agnosto%20koumpi%20sto%20autokinito%20122.jpg?itok=TV8m_bkZ 500w" data-sizes="auto" width="" height="" class="" alt="άγνωστο κουμπί στο αυτοκίνητο“>

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το κουμπί “προστασίας από ρυμούλκηση”, το οποίο συνδέεται με το σύστημα αποτροπής κλοπής του αυτοκινήτου μέσω ρυμούλκησης ή γερανού.

Οι αισθητήρες που ανιχνεύουν κινήσεις ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν ανιχνεύσουν ακόμα και την παραμικρή κίνηση του οχήματός μας.

Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που κλειδώνουμε το αυτοκίνητο και απενεργοποιείται όταν ξεκλειδώνουμε το αυτοκίνητο για να μπούμε μέσα.

Πότε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία;

Το σύστημα πρέπει να απενεργοποιηθεί σε συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως όταν το αυτοκίνητο πρέπει να ρυμουλκηθεί λόγω βλάβης ή να μεταφερθεί με πλοίο.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, απλά πατήστε το κουμπί “προστασία από ρυμούλκηση”, με τον κινητήρα του αυτοκινήτου να είναι απενεργοποιημένος. Μετά το κλείδωμα του αυτοκινήτου, το σύστημα θα απενεργοποιείται αυτόματα και θα ενεργοποιείται κατά το ξεκλείδωμα.

άγνωστο κουμπί στο αυτοκίνητο

Να σημειώσουμε ότι η θέση του κουμπιού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, σε ορισμένα βρίσκεται στην οροφή, ενώ σε άλλα στο ταμπλό όπως στα smart.

Σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, η λειτουργία “προστασία από ρυμούλκηση” απενεργοποιείται μέσω του συστήματος πλοήγησης, συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις οχήματος (Vehicle Settings).

άγνωστο κουμπί στο αυτοκίνητο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ