Πώς να ανακαλύψεις εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου

Πώς να ανακαλύψεις εύκολα την ηλικία ενός αυτοκινήτου

Ακόμα και αν δεν έχεις πρόσβαση στα έγγραφα ενός αυτοκινήτου, μπορείς να μάθεις πότε παραχθηκε εύκολα και γρήγορα.

Ξέρεις, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μπορεί να κρύβουν μυστικά, αλλά υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις αν γνωρίζεις πώς να μεταφράσεις αριθμούς, σύμβολα και… σημάδια που συνήθως είναι ορατά.

Όταν αμφιβάλλεις για την ηλικία ενός αυτοκινήτου, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το επιβεβαιώσεις, ακόμα κι αν δεν έχεις τα επίσημα έγγραφα.

Παρμπρίζ

Αν ρίξεις μια ματιά στα… κρυφά σημάδια σε ένα παρμπρίζ ή στα πλευρικά παράθυρα, μπορείς να βρεις την ημερομηνία κατασκευής του παρμπρίζ και, κατ’ επέκταση, του αυτοκινήτου.

Συχνά, η ημερομηνία κατασκευής είναι κωδικοποιημένη, όπως με μικρά σημάδια για τον μήνα (π.χ. τρεις τελίτσες για Μάρτιο) και έναν αριθμό για το έτος (π.χ. 2 για το 2002).

Συνήθως, η ημερομηνία του παρμπρίζ θα είναι κοντά σε αυτή του αυτοκινήτου, διότι αν διαφέρουν, σημαίνει πιθανώς ότι έχει γίνει αντικατάσταση.

Παρμπρίζ

Αν το παρμπρίζ έχει σπάσει και έχει αντικατασταθεί, μάλλον δεν είναι από τα πιο σπάνια πράγματα, και μπορεί να υποδεικνύει σοβαρό ατύχημα.

Αν δεις κάποια ασυνέπεια, έλεγξε προσεκτικά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του οχήματος για να διαπιστώσεις την εμπλοκή σε ατύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ