Νέα Mercedes-AMG PureSpeed Concept Παρουσιάστηκε

Νέα Mercedes-AMG PureSpeed Concept Παρουσιάστηκε

Το νέο πρωτότυπο μοντέλο μας δίνει ένα έμπνευση για την επερχόμενη σειρά Mythos της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-AMG αποκάλυψε το πρωτότυπο PureSpeed, το πρώτο μοντέλο της σειράς Mythos. Αυτό το roadster βασίζεται στη νέα SL και παρουσιάζει στοιχεία σχεδιασμού από την Formula 1, όπως το σύστημα προστασίας Halo.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Mercedes-AMG%20PureSpeed%20Concept%202.jpg?itok=oKVNnkjz" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/Mercedes-AMG%20PureSpeed%20Concept%202.jpg?itok=48wOwB4j 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/Mercedes-AMG%20PureSpeed%20Concept%202.jpg?itok=oKVNnkjz 500w" data-sizes="auto" width="" height="" class="" alt="Mercedes-AMG PureSpeed Concept 2″>

Η επιλογή του Μονακό για την επίσημη παρουσίαση του PureSpeed από τη Mercedes-AMG δεν είναι τυχαία, καθώς αυτό το σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το γκραν πρι στην πόλη, με λίγους τυχερούς κατοίκους να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό το μοντέλο.

Η παραγωγή του διθέσιου roadster ξεκινά το επόμενο έτος και θα περιοριστεί σε 250 μονάδες, με τα περισσότερα να πηγαίνουν σε μερικούς εκλεκτούς πελάτες.

Mercedes-AMG PureSpeed Concept 6

Η ομάδα σχεδιασμού της σειράς Mythos μετατράπηκε τη νέα SL σε ένα μοναδικό διθέσιο speedster, αντικαθιστώντας το παρμπρίζ και τις εμπρός κολόνες με ένα μικρό «γείσο» και το Halo. Οι αγοραστές θα λάβουν επίσης ένα ζευγάρι κράνη με αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Στο μπροστινό μέρος του Mercedes-AMG PureSpeed concept υπάρχει νέος προφυλακτήρας και μάσκα που θυμίζει «μύτη καρχαρία», διαφοροποιώντας το από την απλή SL.

Mercedes-AMG PureSpeed Concept 8

Πίσω από τους επιβάτες, υπάρχουν αεροδυναμικά «roll bars» που αναφέρονται στα αγωνιστικά 300 SLR του Stirling Moss και Denis Jenkinson που κέρδισαν το Mille Miglia του 1955. Το κόκκινο χρώμα τιμά τις Mercedes-Benz που κέρδισαν το Targa Florio το 1924.

Η Mercedes-AMG επεκτείνει τη σειρά Mythos προκειμένου να αξιοποιήσει την ανθεκτική αγορά των αυτοκινήτων κατόπιν παραγγελίας, μια κίνηση που ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές όπως η Ferrari και η Aston Martin.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ