Η Volvo πρωτοπορεί με το πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο της στην Κίνα

Η Volvo πρωτοπορεί με το πρώτο κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο της στην Κίνα

Η Volvo Cars χρησιμοποιεί βιοαέριο για τη δημιουργία του πρώτου κλιματικά ουδέτερου εργοστασίου στην Κίνα.

Το εργοστάσιο στο Τάιτσου λειτουργεί πλέον με βιοαέριο, γίνοντας την πρώτη μονάδα παραγωγής στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα.

Η μετάβαση από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο στο εργοστάσιο της Κίνας θα οδηγήσει σε μείωση άνω των 7.000 τόνων CO2 ετησίως.

Παρόλο που η ενέργεια που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο αποτελεί μόνο ένα μικρό κομμάτι των συνολικών εκπομπών ύψους 43 εκατομμυρίων τόνων, η Volvo έχει ως στόχο την κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και τη μείωση των εκπομπών. Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή η φιλοδοξία αποτελεί μέρος του ευρύτερου στόχου των Σουηδών για το μηδενισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου έως το 2040.

Η μονάδα στο Τάιτσου είναι το δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων παγκοσμίως που γίνεται κλιματικά ουδέτερο, μετά από αυτά στην Τορσλάντα της Σουηδίας.

Ο Javier Varela, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών και Αναπληρωτής CEO της Volvo Cars, δήλωσε: «Η μετάβαση στο βιοαέριο του εργοστασίου μας στην Κίνα αποτελεί παράδειγμα πώς κάθε εργοστάσιο μας αναπτύσσει το δικό του κλιματικά ουδέτερο ενεργειακό μίγμα.

Η προμήθεια ενέργειας για το εργοστάσιο στην Κίνα καλύπτει ηλεκτρισμό και θέρμανση, με ποσοστό 40% από φωτοβολταϊκά πάνελ και το υπόλοιπο από το δίκτυο, χρησιμοποιώντας κλιματικά ουδέτερη ενέργεια. Η θέρμανση τώρα προέρχεται από κλιματικά ουδέτερο βιοαέριο.

Η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την βιωσιμότητα, με την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ως το 2040.

Volvo EX 30%20%281%29

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ