Η Porsche 911 κινείται προς την ηλεκτροκίνηση – Τι μας περιμένει στο μέλλον

Η Porsche ετοιμάζει εδώ και καιρό την αναπόφευκτη μετάβαση της 911 σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, αλλά αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα. Το μοντέλο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ή το 2024.

Προς το παρόν, περιμένουμε την ανανεωμένη έκδοση της 992, γνωστή και ως 992.2, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Όλα δείχνουν ότι αυτό το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσει αποκλειστικά συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας δηλώνει ότι ήδη εργάζονται πάνω σε ένα υβριδικό μοντέλο βασισμένο στην 992.2.

Porsche 911

Πιθανώς αυτό το υβριδικό μοντέλο να κυκλοφορήσει το 2025, αλλά οι πρώτες εκδόσεις δεν αναμένεται να είναι εξηλεκτρισμένες. Το κύριο μέλημα είναι να δημιουργηθεί ένα αυτοκίνητο που δεν θα είναι πολύ βαρύ.

Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν δημιουργήσει μυστήριο γύρω από την επερχόμενη 911. Οι παρατηρητικοί παρατήρησαν ένα κίτρινο στρογγυλό αυτοκόλλητο στο πλάι του παρμπρίζ και τα γράμματα “EV” στην πινακίδα του αυτοκινήτου, που υποδεικνύουν κάτι.

Porsche 911

Τον περασμένο Μάρτιο, κυκλοφόρησαν φήμες για μια υβριδική έκδοση που θα βασίζεται στην Turbo S με έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων και ένα ήπιο σύστημα, δημιουργώντας έτσι την ισχυρότερη 911 που έχει υπάρξει ποτέ. Οι φήμες αναφέρουν ότι η ιπποδύναμη θα υπερβαίνει τα 700 ίππους και η ροπή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από 800 Nm.

Όμως, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, η Porsche έχει δηλώσει ότι η 911 δεν θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική. Ίσως αυτό να είναι το τελευταίο μοντέλο της που θα εξοπλίζεται με θερμικό κινητήρα. Ωστόσο, ενδέχεται να αποκτήσει νέες δυνατότητες χάρη στη χρήση συνθετικών καυσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ