Η Κατασκευή των Νέων Σταθμών στη Γραμμή 4 του Μετρό προς τη Γλυφάδα

Η Κατασκευή των Νέων Σταθμών στη Γραμμή 4 του Μετρό προς τη Γλυφάδα

Εκτός από τη διεύρυνση προς τη Δυτική Αττική, η Κόκκινη Γραμμή θα εξυπηρετήσει σύντομα και τα Νότια Προάστια της Αθήνας.

Οι εργασίες για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό είναι υπό εξέλιξη, με τον πρώτο σταθμό, τον “Μετροπόντικα”, να έχει ανοίξει μεγάλο μήκος σήραγγας, και τον δεύτερο να είναι στα σχέδια για συναρμολόγηση τις προσεχείς εβδομάδες.

Παράλληλα, υπάρχουν εξελίξεις για την επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ίλιον. Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, ABAΞ, IΝΤΡΑΚΑΤ και ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο, με την δεύτερη φάση του διαγωνισμού να εκρέμεται για την κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών που θα οδηγήσουν στην ανάθεση του έργου.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/metro%20athinas%20%284%29.jpg?itok=WjxLZToR" data-srcset="/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/metro%20athinas%20%284%29.jpg?itok=2hnzGv_m 700w,
/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/metro%20athinas%20%284%29.jpg?itok=WjxLZToR 500w" data-sizes="auto" width="" height="" class="" alt="Μετρό Αθήνας“>

Η Κόκκινη Γραμμή θα φτάσει και στη Γλυφάδα σε λίγα χρόνια, με την κατασκευή 3 νέων σταθμών, αλλά αυτή η επέκταση απαιτεί μελετητική ωρίμανση και δεν είναι αναμενόμενο να ξεκινήσουν οι κατασκευές σύντομα.

Μετρό Αθήνας

Τον Απρίλιο του 2021, ολοκληρώθηκε συγκοινωνιακή μελέτη για την κατασκευή Γραμμής 4 προς τη Γλυφάδα, η οποία προβλέπει ένα μήκος 4,5 χλμ. και τρεις σταθμούς. Ο πρώτος σταθμός θα βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα, κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας, ο δεύτερος στη συμβολή της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη και ο τρίτος στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Η συγκεκριμένη επέκταση, που ήταν σε αναμονή για αρκετά χρόνια, φαίνεται πως τώρα έχει καταστεί προτεραιότητα λόγω της υλοποίησης του The Ellinikon, μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ