Οι νέοι σταθμοί του μετρό θα κάνουν την παραλία πιο προσβάσιμη

Οι νέοι σταθμοί του μετρό θα κάνουν την παραλία πιο προσβάσιμη

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο και σε δημοφιλή σημεία της πόλης σε λίγα χρόνια.

Το μετρό της Αθήνας επεκτείνεται με την κατασκευή της νέας Γραμμής 4, ενώ αναμένεται επίσης η επέκταση της Γραμμής 2 προς το Ίλιον.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που θα εξυπηρετούν και άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΠΙΣΝ, κ. Δημήτρης Πρωτοψάλτου, τόνισε την ανάγκη υλοποίησης αυτών των έργων κατά την εκδήλωση για την τοποθέτηση φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον προαύλιο χώρο του ΚΠΙΣΝ.

Σταύρος Νιάρχος

Η σύνδεση του ΚΠΙΣΝ με το μετρό αποτελεί διαχρονικό αίτημα και υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου.

Η μελέτη χάραξης για τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 έχει ολοκληρωθεί και προβλέπει 3,5χλμ με 4 σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 450 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή του δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς υποστηρίζεται από την ΕΕ και την ΕΤΕπ.

Σταύρος Νιάρχος

Η δημιουργία της διακλάδωσης θα αποτελέσει την πρώτη επέκταση της γραμμής του ΗΣΑΠ από το 1957 και την πρώτη επέκταση γραμμής μέσω διακλάδωσης στο δίκτυο του μετρό της πρωτεύουσας.

Η επίσης προβλέπεται η επέκταση της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα, με μήκος 4,5χλμ και 3 σταθμούς, συνδέοντας έτσι το μετρό με το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ