Παράτασης της σύμβασης του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ με την ΚΤΕΛ ΑΕ

Παράταση της σύμβασης του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ με την ΚΤΕΛ ΑΕ για την εκμίσθωση εκατοντάδων λεωφορείων που χρησιμοποιούνται από τις Οδικές Συγκοινωνίες για αστικά δρομολόγια στην Αττική, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε σαφή εικόνα ότι η νέα σύμβαση δεν αποτελεί απλά μια παράταση της προηγούμενης, αλλά μια νέα απευθείας ανάθεση έργου με διαφορετικά οικονομικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ, από τα τέλη του 2022, προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών με αστικά λεωφορεία στην Ανατολική και Δυτική Αττική.

leoforeio10 7

Στις 27 Ιουνίου 2023, τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση τα τεύχη του διαγωνισμού, τον περασμένο Οκτώβριο ο Οργανισμός προχώρησε στην προκαταρκτική δημοσίευση του, για να ακολουθήσει η επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 19η Δεκεμβρίου 2023.

Για να καλυφθεί η περίοδος μέχρι την ανάθεση του έργου στον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού, ο ΟΑΣΑ εκπόνησε σύμβαση τετράμηνης παράτασης της υφιστάμενης σύμβασης με το ΚΤΕΛ Ν. Αττικής έως τον Απρίλιο του 2024, η οποία ακόμα δεν έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

leoforeio20 5

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί αίτημα θεραπείας της ως άνω σύμβασης, μετά τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την ΟΣΥ, έχει ετοιμάσει σχέδιο για την πλήρη κάλυψη όλων των δρομολόγιων, λαμβάνοντας υπόψη την απρόσκοπτη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ