Έλεγχοι κυκλοφορίας – Κλήση 7 στους 10 ελεγχόμενους οδηγούς

Έλεγχοι κυκλοφορίας – Κλήση 7 στους 10 ελεγχόμενους οδηγούς

Κατά το πρόσφατο τριήμερο παραβιάστηκαν πάνω από 17.600 κανόνες κυκλοφορίας και απαγόρευτης στάθμευσης, ενώ 583 οχήματα κατασχέθηκαν.

Η Τροχαία εντόπισε περισσότερες από 5.800 παραβάσεις καθημερινά κατά το τριήμερο ελέγχου του Μαρτίου, με αποτέλεσμα το 70% των ελεγχόμενων οδηγών να τιμωρούνται με κάποιο είδος ποινής.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αύξηση της οδικής ασφάλειας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών στρατηγικού σχεδιασμού.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες, εστιάζοντας σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά επίπεδα παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ελέγχθηκαν συνολικά 58.838 οχήματα, βεβαιώθηκαν 17.620 παραβάσεις, αποκρούστηκαν 583 οχήματα και αφαιρέθηκαν 2 οχήματα.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Αττική, καταγράφηκαν 1.328 παραβάσεις, ενώ στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκαν 12 έλεγχοι ενώθηκαν 3 άτομα.

Επιπλέον, δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αχαρνών, τις Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και το Καματερό του Δήμου Φυλής, όπου εξετάστηκαν 179 οχήματα κι ανιχνεύτηκαν 54 παραβάσεις.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι επιχειρήσεις για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην οδική κυκλοφορία θα συνεχίσουν να διεξάγονται με ασυγκράτητη ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ