Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κρατήσει τον Ομέρ Γιούρτσεβεν στο ρόστερ μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι καλές εμφανίσεις του Τούρκου σέντερ και η δυσκολία να βρεθούν ποιοί ψηλοί στην αγορά παίζουν ρόλο εδώ. Στο πρόσφατο ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις, έκανε μεγάλη δουλειά σε λίγο χρόνο.
Η δυνατή βραδιά στο Κάουνας
Στο διπλό του Παναθηναϊκού στην έδρα της Ζαλγκίρις, ο Γιούρτσεβεν μπήκε από τον πάγκο και έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Σε μόλις 12 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα, πέτυχε 14 πόντους με εξαιρετική ευστοχία: 6 στα 7 δίποντα και 2 στις 2 βολές. Πρόσθεσε και 4 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μια τάπα, δείχνοντας πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει στην frontline.
Αυτή η εμφάνιση ήρθε μετά από μερικά ματς όπου ο Γιούρτσεβεν έδειξε σταθερότητα. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει εδώ και καιρό για ενίσχυση στο ύψος, αλλά η αγορά δεν βοηθάει ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
Οι δηλώσεις του Αταμάν
Μετά τον αγώνα, ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον του Γιούρτσεβεν.
“Θα δούμε. Οι μάνατζέρ μας μιλάνε με τον ατζέντη του. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ομάδα. Όλοι οι παίκτες ξέρουν το σύστημα. Θα πάρει την απόφασή του.
Τα τελευταία ματς προσέφερε πολλά. Είναι σημαντικός παίκτης. Με τέτοιες εμφανίσεις, μπορεί να είναι ο βασικός σέντερ. Ελπίζω να πάρει μία καλή απόφαση για την καριέρα του”.
Ο Αταμάν φαίνεται να εκτιμάει αυτά που βλέπει από τον παίκτη, παρόλο που η ομάδα κρατάει ανοιχτές πόρτες για αλλαγές.