Αναστασίου: Το 3-1 με τον Asteras AKTOR δείχνει πως ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει πολλά φέτος

Αναστασίου: Το 3-1 με τον Asteras AKTOR δείχνει πως ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει πολλά φέτος

Πενήντα χρόνια χρειάστηκε ο Παναιτωλικός για να γευτεί ξανά τη χαρά της νικηφόρας πρεμιέρας στην πρώτη κατηγορία — η τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 1976-77. Το απόγευμα της Κυριακής στο Αγρίνιο, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1 του Asteras AKTOR, με τους Γκράναθ (6′), Μαυρία (58′) και Άλεξιτς (80′) να πετυχαίνουν τα γκολ και τον Μακέντα να είχε μειώσει προσωρινά για τους Αρκάδες.

Η νίκη όμως μόνο αυτονόητη δεν ήταν. Μεσολάβησε ο δυσάρεστος αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Καλαμάτα και η εβδομάδα προετοιμασίας δεν ήταν καθόλου ήρεμη. Ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου, παραδέχτηκε μετά το ματς ότι το αποτέλεσμα του Κυπέλλου πλήγωσε το σύνολο, αλλά η αντίδραση στο πρωτάθλημα ήρθε ακριβώς όπως την ήθελε.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μετά από ένα κακό παιχνίδι με την Καλαμάτα, θέλαμε να δείξουμε ότι δεν είμαστε αυτή η ομάδα, ότι έχουμε δυνατότητες, να βγάλουμε αντίδραση. Παίζαμε με ελλείψεις, παίζαμε χωρίς παίκτες στις θέσεις τους, ήταν δύσκολο. Δείξαμε μέρος των δυνατοτήτων μας, ερχόμενα όλα τα παιδιά σε επίπεδα φυσικής κατάστασης και αντιλαμβανόμενα το τακτικό κομμάτι πιστεύω μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αυτή τη σεζόν», είπε ο τεχνικός των Αγρινιωτών.

Η πρεμιέρα, άλλωστε, κρύβει πάντα παγίδες, κάτι που δεν αγνόησε ο ίδιος. «Η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη, υπάρχει πίεση και άγχος. Ήταν σημαντικό να αρχίσουμε καλά. Το παιχνίδι της Τετάρτης το αφήσαμε πίσω. Ήμασταν πειθαρχημένοι, αφοσιωμένοι. Είναι σημαντικό να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε, το δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Οι απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους, ωστόσο ο έμπειρος κόουτς επέμεινε στη σταδιακή ενσωμάτωση των ποδοσφαιριστών και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ως βασικά ζητούμενα για την πορεία. Η διάθεση πάντως είναι ξεκάθαρα ανεβασμένη, αφού ο ίδιος έκλεισε με μια αναφορά στον κόσμο: «Είναι ευχάριστο το ξεκίνημα. Υπάρχουν πολλά ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό να βλέπουμε το γήπεδο να γεμίζει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα. Όταν ομάδα και κόσμος είναι ένα ο Αστέρας AKTOR μπορεί να πετύχει πολλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ