Αλνταΐρ παραδέχεται την ανωτερότητα της ΑΕΚ μετά το 4-0 της Λέφσκι

Αλνταΐρ παραδέχεται την ανωτερότητα της ΑΕΚ μετά το 4-0 της Λέφσκι

Το 4-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για διαπραγμάτευση, και ο Αλνταΐρ δεν προσπάθησε καν να το κάνει. Ο Βραζιλιάνος μπακ της Λέφσκι Σόφιας παραδέχτηκε μετά το τέλος του αγώνα για τα playoffs του Champions League ότι η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη, με την ομάδα του να καταρρέει μέσα σε λίγα λεπτά. «Ξεκίνησαν πολύ καλά το πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παίζουν πολύ δυνατά στην έδρα τους. Όταν δεχτείς τρία γκολ, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις στο παιχνίδι. Το τέταρτο γκολ ήρθε από ένα πέναλτι που δόθηκε εύκολα από τον διαιτητή», είπε χαρακτηριστικά.

Η ήττα αυτή ήρθε να προστεθεί στο 0-0 του πρώτου αγώνα στη Σόφια, όπου η Ένωση είχε μάλιστα δοκάρι με τον Γιόβιτς. Το αποτέλεσμα εκείνο είχε αφήσει την πρόκριση στη League Phase του Champions League σε απόλυτη ισορροπία, αλλά πλέον η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική – η ρεβάνς της Τετάρτης 26 Αυγούστου στις 22:00 στην Allwyn Arena είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, έστω κι αν κανείς στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν το λέει δυνατά.

Ο ίδιος ο Αλνταΐρ έδειξε να βλέπει τη συνέχεια με ρεαλισμό, χωρίς να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες. «Δίνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο και να φτάσουμε στο επίπεδο παρόμοιων ομάδων. Υπάρχει πάντα κάτι να μάθουμε. Υπάρχει ακόμα κάτι να βελτιώσουμε. Είναι μια μεγάλη ομάδα, όπως και εμείς. Έχουμε αρκετές ποιοτικές μεταγραφές. Ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο», πρόσθεσε, δείχνοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο τακτικό.

Οι παίκτες της ΑΕΚ

Αυτό που μένει για τη Λέφσκι είναι το πρωτάθλημα και η συνέχεια στην Ευρώπη μέσω του Europa League. «Η εστίασή μας είναι στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αποδίδουμε με τον ίδιο τρόπο στο πρωτάθλημα. Όταν έρθει η ώρα για το Europa League, τότε θα σκεφτούμε τους αγώνες εκεί», ανέφερε ο Βραζιλιάνος.

Η ΑΕΚ έρχεται από… αλλού

Στην άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς έχει κάθε λόγο να χαμογελά. Το 4-0 επί της Λέφσκι ήρθε μετά την επιβλητική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα, όπου η Ένωση διέλυσε με το ίδιο σκορ τον Ηρακλή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα τέρματα εκείνα τα πέτυχαν οι Γιόβιτς, Βάργκα και Ζίνι, κάτι που επιβεβαιώνει πως οι επιθετικοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της κρίσιμης ρεβάνς.

Ο Νίκολιτς, μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά θα είναι απόλυτα έτοιμος για το παιχνίδι της Τετάρτης, προσθέτοντας ακόμα ένα όπλο στην επιθετική φαρέτρα της ομάδας του. Με τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων, το ζητούμενο πλέον δεν είναι η πρόκριση αλλά η διαχείριση του αγώνα και η διατήρηση της ορμής ενόψει των υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ